Представники Української православної церкви Московського патріархату, яких виселили з Києво-Печерської лаври, відкрито просувають російську пропаганду, доводячи, що росія не нападала на Донбас. Відповідне відео було опубліковано у мережі.

Попи УПЦ МП нерідко публічно демонстрували проросійську позицію і потрапляли до різноманітних скандалів. Цього разу вирішив відзначитися чернець із Києво-Печерської лаври.

Піп УПЦ МП. Фото: скрін youtube
Піп УПЦ МП. Фото: скрін youtube

Так, представник УПЦ МП підійшов до людей і почав активно просувати пропагандистські гасла, мовляв, Донбас повстав, а росіяни ні в чому не винні. Також він заявив, що Майдан не дав нічого добре Україні, і про Європу можна навіть не мріяти.

"Донбас повстав. Жодні росіяни туди не заходили. Україна першою бомбила Донбас. Що Майдан дав хорошого Україні? Жодної Європи не буде", - заявив піп.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, що адміністрація заповідника "Києво-Печерська лавра" розірвала договори з УПЦ МП на оренду приміщень та зажадала від ченців залишити територію до 29 березня. Представники УПЦ МП неодноразово намагалися оскаржити рішення і навіть погрожували, що не виселятимуться та віддаватимуть державі цінності, які зберігаються у Лаврі.

Раніше портал Знай повідомляв, московські попи згадали, як молилися за Зеленського: тепер просять, щоб не виганяв із Лаври.

Також наш портал інформував, що Василь Ломаченко ротом московського попа просить зняти заборону на УПЦ: "Що коїться..."

Крім того, ми писали, Василь Ломаченко порівняв Україну з Німеччиною часів Другої світової: не подобається боротьба з московськими попами.