Скористатися сервісом може кожен охочий віком від 16 років через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Нещодавно розпочав свою діяльність вебпортал, на якому можна внести добровільні внески та збільшити свою пенсію. Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду Євгеній Капінус під час презентації цифрового сервісу добровільної участі в пенсійному страхуванні.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Уже маємо перші результати: понад сто людей здійснили платежі у вигляді добровільних внесків на свою користь. Це підтверджує актуальність і потрібність опції для українських громадян, — зазначив він.

Внески можна робити як на свою користь, так і на користь інших людей. Суму також можна обрати самостійно.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

Таким чином можна як не переривати свій страховий стаж у разі безробіття, відсутності офіційного працевлаштування чи перебування за кордоном, а також збільшити розмір зарплати, яку враховуватимуть для призначення пенсії.

Для того, щоб скористатися можливістю, потрібно:

1. Авторизуватися на порталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису ("Вхід").

2. У правій частині екрана обрати пункт "Добровільна сплата страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування" (Договір приєднання).

3. Заповнити дані про особу, на користь якої він бажає сплачувати внески (прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер, серію та номер паспорта, дату народження).

Скриншот порталу ПФУ
Скриншот порталу ПФУ

Нагадаємо, ми писали, що українцям у 2023 році підвищать зарплату, буде три етапи: не хнюпте носа, за вас уже все "вирішили".

Як повідомляв "Знай.ua" українські сім'ї можуть отримати 7000 гривень допомоги: як оформити виплати, не встаючи з дивана.

Також "Знай.ua" інформував, шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "у польоті".