Під час купівлі або отримання в оренду земельної ділянки більш уважно варто перевіряти документи, які підтверджують право власності або право користування.

Старший менеджер податково-юридичного департаменту "Делойт" в Україні Антон Бичков, розповів, що поки реєстри не працювали у повному обсязі, було тимчасово дозволено здійснювати реєстраційні дії без внесення записів до публічних реєстрів, наприклад, дії щодо реєстрації права оренди землі. Про це зазначають у матеріалі AgroPortal.ua

Підписання документів. Фото: Youtube
Підписання документів. Фото: Youtube

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну ринок землі завмер: не можна було укладати угоди, оскільки не працювали реєстри. І лише з травня 2022 року почалося поступове відновлення операцій за звичним механізмом.

Стос документів. Фото: Youtube
Стос документів. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Варто зазначити, що з 1 березня 2022 року і ще рік після закінчення воєнного стану не стягується плата за землю державної та комунальної власності на окупованих територіях, територіях, де велися або ведуться бойові дії, а також на територіях, які засмічені вибухонебезпечними предметами, або на яких розташовані фортифікаційні споруди.

Нагадаємо, ми писали, що власники закарпатської фірми пов'язані з країною-агресором.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям можуть роздати безкоштовні паї: хто отримає земельну ділянку до 2 га.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні проведуть масові рейди: кого можуть оштрафувати на 15 тисяч гривень.