Наші читачі повинні знати, що для виходу на пенсію потрібно мати трудовий стаж. В Україні до 2028 року з кожним роком необхідна кількість років стажу збільшуватиметься. Важливо не допускати у трудовій книжці помилок, оскільки помилкові записи можуть негативно позначитися у сумі майбутніх виплат.

Є інструкція, де чітко прописано порядок ведення трудових книжок в Україні, якого потрібно дотримуватись, пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Справа в тому, що Пенсійний фонд може відмовити в зарахуванні певного періоду робочого стажу. Це відбувається, якщо сторінки трудової книги заповнені із порушенням вимог. У такому разі слід звернутись до суду.

Пенсіонерка, фото: Знай.uа
Пенсіонерка, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Що потрібно зробити, щоб не втратити стаж:

Усі записи у трудовій книжці вносяться після видання наказу (розпорядження), але з пізніше тижневого терміну, а разі звільнення – у день звільнення.

Записи виконуються арабськими цифрами (число та місяць двоцифровими). Наприклад, якщо робітник прийнято працювати 5 січня 1993 р., у трудовій книжці записується "05.01.1993".

Записи виконуються акуратно, кульковою ручкою, чорнилом чорного, синього або фіолетового кольорів, і засвідчуються печаткою запис про звільнення, а також відомості про нагородження та заохочення.

Якщо у Пенсійному фонді відмовили вам у зарахуванні певного періоду до страхового стажу через неправильно заповнену трудову книжку, то ви можете звернутися до суду та визнати дії Фонду протиправними.

Нагадаємо, пенсії для українців зростуть: у ПФУ показали, який показник вплине на розрахунок виплат.

Раніше повідомлялося, що у 55 років, навіть якщо немає стажу: хто з українців може вийти на пенсію на особливих умовах.

Також, можна навіть не виходити з дому: як подати заяву на призначення та перерахунок пенсії за допомогою смартфона.