Вчені з Медичної школи Альбера Сент-Дьорді провели цікаве дослідження щодо алкоголю та його подальший вплив на соціальну, тривожну та депресивну поведінку після запою.

Результати цього наукового дослідження було опубліковано у престижному журналі Science, що підкреслює його важливість та значущість. В рамках експерименту були задіяні самці мишей у віці 6 тижнів.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

Протягом чотирьох днів тваринам протягом 2-4 годин замість води подавали розчин спирту з концентрацією 20%. Відразу після завершення запою чи п'ятого дня проводили певні внутрішньовенні операції.

Після того, як мишей впустили в піднятий хрестоподібний лабіринт, що є популярним інструментом для оцінки тривожної поведінки або змусили їх плавати, щоб виявити ознаки тривоги та депресії, через 30 хвилин проводили оцінку їхньої поведінки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Крім того, гризунів тестували на трикамерній соціальній арені, щоб вивчити їхню здатність до контакту з іншими особами. Після поведінкових тестів миші приймали кров для подальшого аналізу.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

Вчені відзначають, що результати дослідження показали, що алкоголь впливає на тривожно-депресивну і соціальну поведінку відразу після запою і навіть через добу після нього.

Вживання алкоголю спричиняє антидепресивний ефект, який спостерігається у мишей після запою. Крім того, запої мають позитивний вплив на рівень комунікабельності та соціальної активності самців мишей.

Нагадаємо, кому і навіщо потрібно приймати вітамін D навіть улітку, під сонцем: шкоди може бути не менше, ніж користі

Як повідомляв "Знай.ua", "суха шкіра, швидка втома і головний біль": як страждає ваш організм без достатньої кількості води

Знай.ua писав, як боротися з набряками на обличчі: нутріціолог розкрила цінні секрети