В Україну завезли брокколі, просочену небезпечною речовиною. Про це повідомляється на офіційній сторінці Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині в соцмережі facebook.

В Україну з Польщі завезли брокколі, яка є небезпечною для здоров'я. Продукт містить шкідливу для людського організму речовину хлорпірифос.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

"До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування щодо харчових продуктів і кормів (𝗥𝗔𝗦𝗙𝗙) від 5 червня 2023 р. №2023.3251-fup2 щодо виявлення хлорпірифосу в заморожених суцвіттях броколі, що експортуються з Польщі", - говориться в повідомленні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У Держспоживслужбі закликали всіх операторів ринку моніторити продукцію, щоби вчасно виявити небезпечний продукт і не допустити його продажу. Втім, українцям краще зайвий раз не ризикувати та ретельно перевіряти покупки.

До речі, хлорпірифос – речовина, яка застосовується для знищення комах. Людина, яка отруїлася цим хімпрепаратом, може відчувати біль у животі і навіть втратити гостроту зору.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися.

Також наш портал інформував, українців обманювали в супермаркетах роками: у Держспоживслужбі пояснили, як відстояти свої права.

Крім того, ми писали, як уберегтися від надмірної кількості нітратів у ранніх овочах та фруктах: що потрібно зробити після покупки.