Експерт розповів про те наскільки поширеним в Україні є використання антибіотиків при вирощуванні м’яса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє Politeka.
Близько 40% української м’ясної продукції містить антибіотики.
Найбезпечніше купувати курятину промислового виробництва. Дрібні виробники можуть додавати у м’ясо антибіотики.
"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Водночас антибіотиками зловживають невеликі виробники курятини", – каже директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“В Україні близько 30-40% всього м’яса містить антибіотики. У Європі цей показник складає менше 1%”, – підсумував Дорошенко.
Варто відзначити, що раніше вчені з'ясували, що, незважаючи на популярна думка, вівсяна каша не є кращим продуктом для сніданку.
Дієтологи стверджують, що у вівсянці міститься фитиновая кислота, уповільнююча процес пробудження організму.
Крім того, вона ж може призводити до затримки всмоктування в кишечнику кальцію, з-за чого шанувальників цього виду каші чекають проблеми з кістками і суглобами.
Проте повністю відмовлятися від каші лікарі також не рекомендують. На їхню думку, прискорює переробку їжі клітковину, яка міститься у вівсяній та інших видах каш, краще вживати вже у денні години.
Крім того не так давно американські вчені провели глобальне дослідження, в якому брали участь більше ста тисяч добровольців. Так, учасники експерименту - це чоловіки та жінки різного віку, які мають високий, середній і низький рівень заробітку.
Наголошується, що вчені спеціально запрошували для участі в дослідженні людей з різним рівнем доходів, тому що головним їх завданням було визначити, як впливає на здоров'я вживання м'яса, зокрема - смаженого. А, як відомо, при маленькій зарплаті неможливо їсти цей продукт кожен день.
Чи корисно їсти смажене м'ясо?
Без додаткових висновків учених і так зрозуміло, що добре посолене м'ясо, та ще й смажене на рослинному маслі, не може бути корисним для фігури.
У той же час, перед початком експерименту, дослідники виміряли всім учасникам артеріальний тиск. Далі кожен доброволець заповнив анкету, в якій вказав, який продукт для нього є найулюбленішим і як він його готує.
Після того, як учені вивчили всі анкети, з'ясувалося, що люди, які регулярно вживають смажене м'ясо, або вже мають стабільну гіпертонію, або зрідка страждають від підвищеного артеріального тиску.
В результаті проведеного дослідження, американські вчені відзначили, що любителі смаженого м'яса на 15% частіше стикаються з артеріальною гіпертензією, ніж ті, хто теж їсть м'ясо кожен день, але готує його по-різному - варить, гасить у воді або готує на пару.
Олексій Душка показав, як відрізнити якісні цукерки від шкідливих
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, які продукти подорожчали найбільше.