В Україні вартість овочевий кошика за останній рік збільшилася на 22%, або на 8,8 грн. Вже в квітні поточного року його ціна становить 49,3 грн.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook експерт Олексій Дорошенко.

Склад овочевого кошика такий: кілограм буряка, капуста, картопля, морква і цибуля.

Повідомляється, що найбільше з набору подорожчав буряк - на 106%.

Вартість моркви збільшилася на 22%, в той час як цибуля подорожчала на 6%.

Популярні новини зараз

Щороку по 45 хвилин: Мінінфрастуктури повертає техогляд, українським водіям радять приготуватися

Донька Тоні Матвієнко пішла стопами мами: за це її покохав Мірзоян

"Антитіла" дістали скелети з шафи Тараса Тополі: Alyosha не зізнавалася

"Холостячка" Злата Огнєвіч у весільній сукні вирішила долю нового нареченого: "Тільки я, тільки ти..." 

Показати ще

Якщо порівняти ціни з минулорічними, то, виходить, що буряк став дорожчим на 6,5 грн за кілограм, морква – на 2,3 грн, цибулю – на 40 коп.

Крім того, експерт зазначив, що деякі овочі подешевшали. Наприклад, капуста подешевшала на 4% - ціна впала на 40 копійок. Вартість картоплі залишилася на колишньому рівні.

Таким чином, минулого місяця кілограм моркви можна було купити в середньому за 12,9 грн, буряків – на 12,6 грн., капусти – по 9,2 грн, картоплі – по 7,8 грн, а цибулі – 6,8 грн.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", названо продукти, які за квітень 2018 року в Україні подешевшали і подорожчали найбільше. Про це повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Politeka.

«Більше всього на 1,2 гривні подешевшала гречка. До кінця квітня вона коштувала 18,8 гривень за кілограм. Продовжує знижуватися ціна українського національного продукту — сала. Воно подешевшало на 1 гривню. В середньому продають по 70 гривень за кілограм. Курячі яйця подешевшали на 60 копійок. В середньому коштують 26,6 гривень за десяток», — написав він у Facebook.

Також портал повідомляв про те, що в Україні стрімко дорожчає головне національну страву – борщ. Тільки за останній місяць він додав у ціні майже 10%. Різко стрибнули в ціні основні інгредієнти гарячого блюда. Причиною їх подорожчання називають сезонність, логістичні проблеми та негоди.

Щоб зварити каструлю улюбленої страви мільйонів, потрібно викласти як мінімум близько 100 гривень. А щоб зробити борщ наваристим, доведеться викласти з гаманця ще більше грошей.