Вживання часнику здатне знизити ризик розвитку деяких видів раку, серцево-судинних захворювань і діабету другого типу, з'ясували вчені з Ноттінгемського університету Великобританії. Результати дослідження опубліковані в журналі Trends in Pharmacological Sciences.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ одному зубчику часнику міститься понад 400 корисних компонентів. Вони сприяють очищенню судин, зменшують рівень холестерину в крові і вбивають причину раку мозку – клітини мільтиформної гліобластоми. Компоненти часнику знищують причину виразки шлунка – хелікобактер. А ще часник вбиває глистів, дифтерійну та туберкульозну паличку.
Корисний ефект часнику змінюється в залежності від способу його приготування, проте вчені ще не прийшли до однозначного висновку, який з них стане найкращим.
За словами вчених, сірковмісні компоненти часнику можуть змінювати у клітинах і тканинах кількість так званих сигнальних молекул газоподібних речовин, які викликають фізіологічні і біохімічні процеси і беруть участь в їх регуляції.
"В цій області залишається величезне поле для пошуку способів знизити ризик захворювань і зміцнення здоров'я людини, однак ми все одно повертаємося до питання про те, яким саме чином ці сірковмісні компоненти перетворюються в процесі обміну речовин", — цитує газета The Independent одного з авторів дослідження Пітера Роуза.
Раніше портал "Знай.uа" розповідав про натуральні продукти, які допоможуть впоратися з болем. Є продукти, вживаючи які, ви починаєте відчувати себе здоровішими і бадьорішими. Додавши їх у своє меню, ви здивуєтеся від того, як зміниться ваше самопочуття. До таких продуктів належать вишневий сік, жирна риба і оливкова олія.
Так, у 2013 році фахівці провели дослідження, результати якого вразили навіть скептиків. Виявилося, що люди, які випивали по 2 склянки вишневого соку в день, протягом 6 тижнів, відчували полегшення при хронічних болях в колінах, спричинених остеоартритом.
Риба багата на омега-3 жирні кислоти, які допомагають при запаленнях. Що стосується оливкової олії, то вчені з'ясували, що до її складу входить речовина, що володіє протизапальною дією. Вона практично ідентична ібупрофену.