На початку зимового сезону кожен лікар радить частіше вживати фрукти, щоб компенсувати нестачу вітамінів і мінералів. Одним із найбільш корисних називають не тільки популярні цитрусові – апельсини та лимони, а й хурму.

Проте окрім низки чудодійних властивостей, цей фрукт таїть у собі ще й небезпеку для нашого здоров'я. Як це не парадоксально звучить, та традиційні "ліки" від авітамінозу володіють цілою низкою серйозних протипоказань, ніби препарати в аптеці.

Не рекомендовано їсти хурму при спайках у кишківнику та захворюваннях шлунку – у ній міститься танін, який сповільнює обмін речовин і навіть може спровокувати появу зайвої ваги, повідомляє Clutch.

Популярні новини зараз
У всіх областях України: ТЦК запровадили важливі нововведення для військовозобов'язаних Українців перевірятимуть щомісяця: можуть зняти виплати та скасувати статус "Критична" сума – 5000 гривень: банки встановлюють тотальний контроль за клієнтами Зробили ремонт у квартирі - очікуй штраф чи повістку до суду: про що мають знати українці
Показати ще

Тобто якщо ви на дієті, то замініть її краще на грейпфрут, або мандарини, буде більше користі.

Категорично заборонено їсти популярний фрукт людям із панкреатитом і хворобами 12-палої кишки, діабетом, а також дітям віком до 10 років.

Вагітним також не слід дуже захоплюватися хурмою – підвищується ризик алергії, що згубно впливає на здоров'я майбутнього немовляти та самої мами. Не варто поєднувати її з молоком чи водою через ризик розладу шлунка.

Тому, звісно, якщо у вас хороший метаболізм, то сміливо можете йти за корисним та смачненьким, але пам'ятайте: 100 грамів продукту – це практично 10% добової норми меню дорослої людини. Кількох невеликих за розміром фруктів цілком достатньо, аби зарядитися вітамінами і не зашкодити собі.

Дивіться: гастроентеролог про корисні властивості хурми

Як повідомляв портал "Знай.ua", дієтологи назвали основні корисні властивості солоних огірків взимку.