Уляна Супрун, виконуюча обов'язки міністра здравооханения України, розповіла українцям, як правильно робити вакцинацію. Чиновниця написала відповідний пост на своїй сторінці в Facebook.
Супрун зазначила, що щеплення робляться не тільки в дитячому віці. Згідно з українським календарем профілактичних щеплень, кожні десять років необхідно робити вакцину від дифтерії, кашлюку та правця.

Також Супрун додала, що ці вакцини в українських медичних установах є в достатній кількості, а зробити їх можна абсолютно безкоштовно.
Глава Моз підкреслила, що якщо українці не пам'ятають, коли робили щеплення в останній раз — це "ще одна можливість знайти свого сімейного лікаря, який буде надійним орієнтиром в питаннях щодо здоров'я".

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрунразвенчала черговий міф. Зокрема, вона розповіла про небезпеку м'яса з антибіотиками.

За її словами, використання антибіотиків на фермах — поширена практика, тварини отримують антибіотики не тільки для лікування інфекцій, але і для їх профілактики, а також поліпшення росту. Тому антибіотики можуть бути присутні в м'ясі.

Популярні новини зараз
"Я воював, су*а, бл*": п'яні харківські чиновники вирішили, що війна вже скінчилася та влаштували раллі містом Чого потрібно позбутися перед Новим роком: залиште в минулому ці 5 речей, щоб почати все з чистого аркуша Катя Репяхова заявила, що не боїться розлучення з Віктором Павліком: "Коли він зустрічав своїх нових дружин..." Про що не сказали українцям стосовно генераторів: багатьом захочеться скасувати покупку
Показати ще

"Знай.uа" також нагадує, внаслідок широкого застосування антибіотиків у тваринництві, з'являються нові стійкі бактерії.
Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Зазвичай, коли м'ясо тварини, яка вживав антибіотики, потрапляє у продаж, там залишаються вже залишки цих препаратів. Більшість з них потім знищується під час термічної обробки м'яса - смаження, варіння, приготування в мікрохвильовій печі і запікання. Тому загрозу перш за все представляють не антибіотики в м'ясі, а стійкі до них бактерії, які також там можуть бути присутніми. Такі бактерії не вразливі до антибіотиків, а тому від хвороб, які вони викликають, вилікуватися дуже важко", - розповіла Супрун.