Багатьох цікавить питання: чи є якась суттєва різниця між великою та дрібною сіллю? Яка з них корисніша?

Портал Clutch знайшов відповіді на ці та багато інших питань.

В цілому, великі кристали корисніші. Однак тільки у тому випадку, якщо це натуральна морська сіль. Якщо її збирали механічним способом, у ній менше корисних речовин.

Великі кристали кращі за дрібні тому, що в них залишається більше вологи після переробки. А значить - більше мікроелементів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Однак не перестарайтеся! Навіть маленька дрібка великої морської солі здатна пересолити їжу.

Що стосується смакових якостей, то тут питання спірне. У рідини кам'яна сіль добре розчиниться, а от якщо посипати нею шматок м'яса, то він може бути посолений нерівномірно.

Втім, якщо мова йде про морепродукти, краще додавати велику морську сіль. Вона тільки посилить смак.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як приготувати улюблені чіпси за 5 хвилин.