Вчені досі сперечаються, чи потрібно дорослій людині регулярно вживати молоко. Тим більше, що деякі дослідження довели, молочні продукти можуть бути дуже небезпечні для організму. Передає Clutch.

Молоко

Багато хто думає, що молоко - це незмінне джерело кальцію і вітамінів для організму. Але, шведські вчені давно довели зворотнє. Протягом 20 років вони спостерігали за контрольною групою із 100 тисяч осіб у віці від 39 до 79 років. Групу поділили на тих, хто вживав молоко регулярно, і тих, хто не пив його зовсім.

Виявилося, що люди, які вживають у день більше трьох склянок молока вдвічі частіше страждають від переломів. Молочний цукор – лактоза, розпадається у кишечнику на глюкозу і галактозу. Остання і викликає передчасне старіння і ранню смерть.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Сир

Сир, по суті, складається з жирів. Насичені жири, які присутні майже в усіх сирах провокують серцево-судинні захворювання, закупорку артерій, ожиріння і збільшення рівня холестерину.

Вчених також насторожує величезна кількість солі, яку додають в процесі виготовлення молочного продукту. 60 грам сиру може містити від 350 до 900 міліграмів солі. У свою чергу сіль вимиває з організму кальцій.

Кефір

Багато хто щиро вважає, що кефір - це неймовірно здоровий продукт, адже це перше, що купує звичайна людина, коли сідає на дієту. Насправді ж етиловий спирт, який з'являється в кефірі у процесі бродіння, підвищує в організмі рівень алкоголю.

Відомий вчений, член Російської Академії Медичних наук Кутів пише, що якщо дитина вип'є за день 600 грамів кефіру з вмістом спирту близько 0,7%, то його організм отримає дозу алкоголю еквівалентну 10 грамам горілки. Саме з таких малих доз і починається так зване алкопрограмування людини. Якщо перерахувати на кількість відповідну дитячій вазі, то засвоєний спирт дорівнює 430 грамам горілки, вжитих дорослою людиною. Гастроентерологи впевнені, що кефір сприяє розвитку таких шкідливих бактерій, як кишкова паличка або сальмонела.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", на останні кілька місяців купівельна спроможність українців за тим продуктам, які моніторить держава, впала ще нижче.