За 5 місяців 2018 року вартість вареників в Україні зросла більш ніж на 5%.

Тепер порція страви на чотирьох чоловік буде коштувати 35,4 грн.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook Офіс ефективного регулювання.

Найбільше зростання вартості серед інгредієнтів торкнулося картоплі (+ 39,4%) і цибулі (+51,9%).

Тільки сало (-3,1%) і масло (-0,1%) порадували українців невеликим зниженням цін.

Популярні новини зараз
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Серед регіонів найкраща динаміка за балансом ціни і середньої заробітної плати спостерігається в Києві, Запорізькій, Донецькій та Львівській областях.

У той же час найгірша ситуація за цим показником зафіксована у Черкаській, Чернігівській та Волинській областях.

Вартість вареників за 5 місяців цього року зросла на 5.04%. Найбільше зростання серед інгредієнтів торкнулося картоплі...

Posted by Офіс ефективного регулювання on Tuesday, 5 June 2018

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", за рік українці викрали з магазинів роздрібної торгівлі товарів на суму понад 1 млн гривень. За найскромнішими експертними оцінками, кожен 20-тий товар - вкрадений. Насправді масштаби цього явища набагато більше. Приблизно 1-1,5% прибутку кожного магазину втрачається через крадіжок. Про це пише "Дзеркало тижня".

Сьогодні в Україні крадуть всі - від молодих людей до українців поважного віку. Молодь в основному грішить цим, вважаючи, що таким чином самостверджується. Проте крадуть не тільки молоді люди, але і цілком респектабельні громадяни. Але найчастіше вдаються до крадіжок ті у кого немає грошей на харчування. Крадуть не тільки покупці, але і персонал магазинів та супермаркетів: експедитори, вантажники, сортувальники і навіть охоронці.

Також портал повідомляв про те, що те, що ви поєднуєте в тарілці дуже важливо для нашого здоров'я. Поділ продуктів на шкідливі і корисні існує давно. Дієтологи ще називають їх засвоєні і не засвоєні. Максимальну користь від їжі можна отримати, якщо поєднувати продукти так, щоб користь одного посилювалася за допомогою іншого.

Крім того, нагадаємо, що експерти зазначають, що в спеку краще не їсти нічого жирного і смаженого, а особливо, тому що влітку дозріває величезну кількість смачних, і в той же час, найбільш корисних фруктів, овочів і з'являється багато зелені.