Широко відомо, що в Google є одні з кращих розробників програмного забезпечення на планеті. У липні минулого року один з них - інженер Google, який працює в офісах компанії Sunnyvale, вирішив випробувати свої навички.

Девід Томащик знайшов уразливість програмного забезпечення, яка дозволила йому зламати відкриті двері в університетському містечку, для яких, як передбачається, потрібна картка RFID. Він зламав якийсь код, відправив його через мережу компанії і швидко побачив, що світло на двері в його офіс перетворився з червоного на зелений.

Як виявилося, Томащик переглядав зашифровані повідомлення, які пристрої Software House під назвою iStar Ultra і IP-ACM відправляли через мережу Google. Він виявив, що вони невипадкові, тоді як зашифровані повідомлення “завжди повинні виглядати випадковими, якщо вони належним чином захищені. Він був заінтригований і копав глибше, і виявив, що для всіх пристроїв Software House використовувався "жорстко закодований” ключ шифрування“.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це означало, що все, що йому потрібно було зробити, це скопіювати ключ і написати команди, наприклад, просити двері розблокувати або виконати інші команди. І ось божевільна частина. Томащик виявив, що він зміг це зробити, не залишивши жодного цифрового сліду своїх дій, і він також міг би виправити це, щоб співробітникам Google не вдалося відкрити двері, в які вони повинні потрапити.

Нагадаємо, що ще в минулому році використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросла на 174%. Серед таких додатків на завантажувальних платформах типу Play Market або App Store окреме місце займають психологічні сервіси.

Як повідомляв портал Знай.uа, на виставці IFA 2018 компанія Nubia (бренд належить ZTE) показала варіант носимого гібрида смартфона і розумних годин.

Також портал Знай.uа писав, що користувачі мережі знайшли у файлах движка Unreal Engine 4 згадка нової платформи - якоїсь Erebus. Геймери припускають, що мова йде про нову консолі PlayStation 5.