Ресурс XDA Developers з посиланням на учасників Open Source Project повідомив перші дані про майбутню операційну систему Android10.0. А адже тільки недавно вийшла дев'ята версія зеленого робота, як тут же з'явилася нова секретна інформація про ювілейний андроїд. У ній, як стверджується, при запуску додатків буде виводитися попередження про можливі проблеми. Це стосується застарілих програм, які були написані під Android 5.1 Lollipop або більш ранні версії. По суті, це марна нова фішка, але для недосвідчених користувачів, це допоможе знайти причину потенційних помилок у додатках.

У повідомленні говориться, що додаток було створено для старої ОС і може некоректно працювати у “десятці”. При спробі запуску такої програми користувачам запропонують зв'язатися з розробниками або встановити більш нову версію. Чи планується примусове блокування запуску застарілих додатків, поки не ясно. Втім, до релізу ще рік, так що ситуація може неодноразово змінитися. Цілком можливо, що це буде і захистом від зламаних програм одночасно. Якщо користувач вирішив скачати безкоштовно програму, яка коштує реальних грошей в офф. магазині Google, смартфон може заблокувати його до самого оновлення до актуальної версії.

Саме з Lollipop розробники почали впроваджувати в Android підтримку 64-бітних програм. Але “дедлайном” вважається серпень 2019 року, так що залишається тільки чекати.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Нагадаємо, що за даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором.

Як повідомляв портал Знай.uа, джерела з посиланням на інсайдерську інформацію повідомляють, що компанія LG випустить смартфон середнього рівня Q9, що працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo‍.

Також портал Знай.uа писав, що команда розробників браузера Google Chrome, якому днями виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес.