Apple вирішила здивувати світ двічі: перший раз, коли повідомила, що нові iPhone отримають підтримку двох сім карт, а другий раз - коли повідомили, що в смартфонах тільки один слот для сім карт. І навіть якщо виконати весь запропонований Apple квест з підтримки двох SIM, друга все одно не працюватиме найближчі тижні або навіть місяці.

Звичайно ж, крім китайців, для яких і створилися версії з двома сімками. У нових iPhone XS, XS Max і Xr розробники застосували як другу SIM технологію eSIM. Це мікрочіп, який можна прошити всі параметри, необхідні для підключення до мережі оператора. Точно також, як і в інших звичайних симках.

Прошивати дані в eSIM буде сама Apple, але перед цим вона повинна укласти договір з мобільним оператором. За даними Apple, сьогодні eSIM підтримують 14 операторів в 10 країнах світу, серед яких США, Австрія, Угорщина, Канада, Індія, Хорватія, Іспанія, Чехія, Великобританія і Німеччина. Vodafone у цьому списку є, але тільки його німецьке і іспанське відділення. Чи буде ця система працювати в Україні - невідомо.

Щоб скористатися двома SIM-картами в одному iPhone, буде мало просто купити сам телефон. Необхідно, щоб на ньому стояла iOS 12, яка вийде 17 вересня. Тільки в цій версії Apple активує роботу чіпа eSIM.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Користуватися послугами двох мобільних операторів зможуть лише власники iPhone, не заблокований під якого оператора. Сама електронна SIM-карта активується з допомогою QR-коду, який надає оператор.

Усіх цих клопотів від прогресу позбавлені китайські покупці нових iPhone XS Max. Їм будуть продавати телефони з лотком на дві фізичні SIM-картки, які розташовуються одна над іншою. Однак, як вже раніше повідомлялося, що смартфон не здатна підтримуватися 2 мережі операторів одночасно, так що при розмові друга сімка буде відключатися. І хоча китайські конкуренти вже користуються смартфонами з двома сімки, для Apple це тільки початок, який був зроблений за допомогою великого стрибка для компанії.

Нагадаємо, що компанія Google закриє поштовий сервіс Google Inbox. Незважаючи на те, що сервіс досить популярний серед користувачів, компанія вважала, що краще зосередитися на Gmail.

Раніше Знай.uа писав, що давно минули ті часи, коли кожна нова модель смартфона від Apple зустрічалася з невимовним захопленням. Саме тоді Стів Джобс сказав, що поєднав телефон, аудіоплеєр і фотоапарат в один пристрій, назвавши його iPhone 2G.

Знай.uа повідомляв, що в останній на даний момент інсайдерської збірці Windows 10 (під номером 1809) Microsoft реалізувала нову функцію, що перешкоджає установці браузерів Chrome і Firefox. Залишається таємницею, чи законно робити такі речі заради просування власних продуктів.