Найдорожчим компонентом iPhone Xs Max став OLED-дисплей за $80,5. Він є топовим, і постачання величезної кількості цих компонентів змусили Apple заплатити солідну суму. Процесор Apple A12 Bionic і набір мікросхем коштує $72, і це ще дешево, оскільки чіпи є власною розробкою компанії. На флеш-накопичувач ємністю 256 ГБ потрібно $64, а на скляний корпус – $58. Всі камери смартфона коштують ще $44, що порівняно дешево. А ось акумулятор iPhone Xs Max ємністю на 3174 маг обходиться компанії всього за $9.

найприбутковішою деталлю в iPhone Xs є флеш-пам'ять. Раніше аналітик IHS Markit Уейн Ліам заявив, що Apple скуповує флеш-пам'ять у постачальників приблизно по 25 центів за 1 ГБ, а продає через свою продукцію вже по 78 центів, що відповідає даним TechInsights. Таким чином компанія бере прибув з повітря, враховуючи популярність смартфонів від Apple. Те ж саме стосується і iPad і iPod.

На думку Ліама, флеш-пам'ять є найбільш прибутковою і економічно вигідною складової iPhone Xs. Вартість нового топового смартфона Apple iPhone Xs Max з 512 ГБ ПЗУ становить $1449, а версія з 64 ГБ ПЗУ – на $350 менше. Згідно з розрахунками, що на iPhone Xs Max з 512 ГБ ПЗУ Apple отримує на $134 долара більше, ніж за версію з 64 ГБ. Ця інформація однозначно здивує користувачів мережі, і фанатів iPhone теж.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Справедливості заради відзначимо, що собівартість “заліза” – не єдина стаття витрат на виробництво iPhone або будь-якого іншого пристрою. Збирання, транспортування, упаковка, комплектація, маркетинг, патентні відрахування та розробка – все це також вимагає чималих вкладень, які аналітики у своїх дослідженнях не враховують. Наприклад, iOS 12 розробляли спеціально для нових версій смартфонів, а також інші патенти, на які витратили величезні гроші.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Про це повідомляється в матеріалі DisplayMate.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили змінити місце роботи. Насправді мережа давно продана Facebook і керівники Instagram можуть залишити дітище на піклування нових батьків.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойною і образливою.