До кінця року на шести станціях метро в Токіо з'являться роботы, які зможуть пояснити пасажирам навігацію метрополітену, а також стежити за тим, як ведуть себе люди на платформах. Цілком непогана альтернатива співробітникам метрополітену. Незабаром до роботів будуть ставитися як до людей, оскільки ті будуть виконувати людську роботу, викликаючи довіри користувачів метрополітену.

За допомогою пристроїв пасажири зможуть дізнатися свій маршрут, кількість часу, який доведеться на нього витратити, а також місце розташування виходів зі станції і туалетів. Повідомляється, що роботи будуть підтримувати величезну кількість мов, щоб дохідливо відповісти на питання заблукалих туристів.

Частина роботів буде стежити за безпекою пасажирів, і шукати підозрілі об'єкти. Експеримент триватиме три місяці, після чого влада Токіо приймуть рішення, чи залишити роботів в метро або змінити їм вид діяльності. Сподіваємося, що роботів оснастять надійною системою захисту, так як просунуті хакери зможуть використовувати їх для своєї вигоди або нанесення шкоди користувачам метрополітену.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, що про LG V40 ThinQ відомо вже практично всі до його презентації, яка відбудеться 4 жовтня. Але найголовнішою фішкою залишається його камера, яка отримає цілих 5 об'єктивів, причому з різними характеристиками.

Як повідомляв портал Знай.uа, смартфон Xiaomi Mi A1 вибухнув під час зарядки поруч зі сплячим власником. Це перший випадок зі смартфоном від Xiaomi, який просочився в мережу. Літієві акумулятори стають все компактніше і емче, але все також залишаються небезпечними.

Також портал Знай.uа писав, що фахівці знайшли спосіб злому операційної системи iPhone за допомогою системи голосового управління Siri. Як виявилося, головна розробка від Apple в особі просунутого голосового помічника насправді виявився таким же зломщиком.