Час роботи Android-гаджетів від акумулятора хвилює не тільки користувачів, але і самих розробників операційної системи. Google розповіла, як у неї вийшло оптимізувати Google Pixel 3, які обійшли конкурентів за автономності.

Предметом тестування став нічний режим дисплея Google Pixel. Виявилося, що він не тільки знижує навантаження на очі, але і дозволяє пристрою довше протриматися без електричної розетки. І це очевидно, адже білий світ відображення на дисплеї споживає найбільше енергію, а чорний - менше інших кольорів.

Щоб з'ясувати ефективність переходу на темний інтерфейс, автори експерименту заміряли час роботи апарата від одного заряду акумулятора з різними темами оформлення Android.

При запуску YouTube в темному режимі схемою економія енергії склала цілих 60% на максимальній яскравості, і 14% — при половинному. Досить величезні показники, враховуючи, що смартфони від корпорації добра мають і без цього величезний об'єм акумулятора.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У порівнянні брали участь різні колірні схеми (включаючи зелену, червону і синю), але саме чорна в підсумку показала найбільшу ефективність.

В даний час темна тема доступна лише в декількох додатках Google Maps і YouTube). За запевненням розробників, незабаром вона з'явиться у всіх програмних продуктах компанії, що дозволить заряджати свій смартфон рідше.

Нагадаємо, що Google додасть в свій сервіс Google Maps нові можливості, серед яких додавання місць ДТП та аварій, а також швидкісних радарів на дорозі. Таким чином компанія хоче здружити водіїв, щоб вони допомагали один одному і поважали всіх під час поїздок на авто.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явилися перші подробиці Oppo R19. Варто зазначити, що окрім топових на сьогоднішній день характеристик, девайс отримав і підтримку 5G-мереж. Це перший в світі смартфон з підтримкою нового стандарту мережі передачі даних.

Знай.uа писав, що китайська компанія Nubia представила свій перший ігровий смартфон. Крім 10 Гб оперативки, якій більш ніж достатньо для комфортної гри, смартфон оснастили додатковими кнопками, які допомагають задіяти практично всі пальці обох рук. Таким чином збільшується ефективність мобільного геймінгу.