Фахівці компанії Symantec виявили в офіційному Microsoft Store відразу вісім додатків для Windows 10, видобувних криптовалюту Monero за спиною користувачів. Таких додатків близько десятка. І хоча магазин не користується величезною популярністю серед користувачів WIndows, наявність подібних хакерських магазинів вже говорить про те, що компанія не стежить за продуктами, які з'являються на їх сервісі.

Хоча ці продукти були створені трьома різними розробниками (DigiDream, 1clean і Findoo), дослідники прийшли до висновку, що всі вісім додатків були справою рук однієї людини або групи людей. На це вказують подібність вихідних кодів і однакові домени, що використовувалися для різних продуктів.

Так як у Microsoft немає лічильників кількості установок, дослідники не знають, скільки користувачів могли постраждати від замаскованих майнер. Експерти заявляють, що кількість відгуків в додатків було по кілька тисяч, що досить багато для середньостатистичного програми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що голосовий помічник від Apple Siri здатний розряджати ваш смартфон. Причому робить це непомітно, так що користувач може помічником навіть і не користуватися. Siri у фоновому режимі буде прислухатися до кожного вашого слова, щоб не пропустити прохання власника. Втім, його можна легко відключити, якщо така проблема є.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft вирішила довести до розуму Windows 10. Компанія виправила понад 70 вразливостей, так що операційна система буде працювати більш стабільно. До того ж, виправлені помилки торкнутися і інших операційних систем.

Знай.uа писав, що компанія Honor публічно висміяла смартфон Xiaomi Mi 9. Компанія-виробник позиціонує свій смартфон як лідер на ринку. Втім, компанія Huawei вважає, що це не так.