Купертинська компанія Apple в найближчому майбутньому планує відмовитися від процесорів Intel у персональних комп'ютерах iMac та ноутбуках MacBook. Відомо, що відмова відбудеться на користь чіпів власного виробництва.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Зокрема, як повідомив один з представників Intel в приватній бесіді з журналістами порталу Axios, дана подія може відбутися вже в наступному році.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Видання Bloomberg взлося за цю тему. За даними журналістів, перші Mac на базі ARM-процесорів з'являться в 2020 році, а роком пізніше буде завершено створення єдиної програмної екосистеми. В рамках якої можливо буде створювати додатки, здатні працювати на iPhone, iPad і Mac.

Варто нагадати, що за оцінками Gartner, в четвертому кварталі 2018 року Apple продала 64,5 млн iPhone, що на 12% менше, ніж за аналогічний період минулого року. В основному це пов'язано з низькими продажами в Китаї. Однак, виробник iPhone зберіг своє друге місце з 15,8% частки ринку після лідера ринку, Samsung (17,3%).

Втім, така ж доля торкнулася і інших виробників смартфонів. Всі, хто вже хотів придбати девайс, давно це зробили. Тепер же компанії випускають нові смартфони кожного тижня, і всі вони практично не відрізняються один від одного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському представництві компанії Google повідомили, що в нашій країні вже доступний новий безкоштовний сервіс для дітей. Українцям анонсували запуск першого дитячого відео YouTube Kids.

Нагадаємо, Apple пообіцяла прибрати неприємний недолік iPhone iOS 13.

Як повідомляв Знай.uа гігантський 16-дюймовий MacBook Pro 2019 вперше засвітився на фото.

Знай.uа писав, Samsung показала розумні годинники Galaxy Watch Active і Galaxy Fit, ціна приємно здивує.