Західні видання провели розслідування, в якому з'ясували, що в додатках на Android під виглядом звичайних рекламних оголошень найчастіше ховається відеореклама.

Про це повідомляють ЗМІ.

Як відомо, подібна рекламна кампанія відноситься до звичайної шахрайської схеми, оскільки розробники додатків навіть не здогадуються про те, що рекламне оголошення є фейком. Крім того за твердженням експертів подібна реклама пагубно впливає на стан батареї вашого телефону, яка буде скоріше зношуватись.

Відзначається, що шахраї ймовірно скуповують у мережі дешеві покази статичних рекламних оголошень потім різко змінюють їх кодові налаштування для показу відеореклами замість звичайної.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У свою чергу рекламодавці також отримують хороші новини, адже їм показують дуже хорошу статистику переглядів своєї реклами.

Більше того компанії, які займаються виявленням випадків шахрайства, кажуть, що щомісяця виявляють факти зловживання рекламою на десятки мільйонів доларів.

Раніше ми писали, що у Дніпрі псевдоволонтер зібрав величезну суму на лікування вже померлої дитини.

Використовуючи реальне оголошення про збір коштів для закордонного лікування хворого немовляти, зловмиснику вдалося зібрати з небайдужих людей близько півмільйона гривень.

Відзначається, що в 2018 році чоловік, побачивши в мережі оголошення про збір коштів на лікування дитини, розробив шахрайську схему. Він вирішив використати документи і фото, які підтверджували хворобу хлопчика.

Зловмисник опублікував в соцмережах вже своє оголошення про збір коштів і додав до нього висновки лікарів, чеки про оплату за ліки, фото дитини і мами.

Знаючи, що дитина вже померла, шахрай продовжував використовував документи та фотографії.

Свої оголошення псевдоволонтер розміщував у соціальних мережах та на інтернет-сайтах з проханнями максимальних репостів. Завдяки цинічній схемі зловмиснику вдалося зібрати з небайдужих людей близько 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, у четвер, 21 березня, державний "ПриватБанк" відповів на відгук клієнта, який скаржився на масове блокування карт, і докладно пояснив ситуацію.

Як повідомляв "Знай.ua", Міністерству юстиції вдалося виявити шахрайську схему, яка дозволяла вступати учням в університети з допомогою хабара. Так, великі суми - від 15 до 100 тисяч доларів.

Також "Знай.ua" писав, що об'єм підробленої і піратської продукції в усьому світі в 2016 році склав $509 млрд або 3,3% глобального товарообігу.

Тимошенко і Зеленський вийдуть до другого туру: у Порошенка немає шансів. Олеся Бацман