Окружний суд Саутпорта в австралійському штаті Квінсленд засудив до чотирьох років і трьох місяців в’язниці колишнього єпископа з Росії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що 67-річного Вінсента Берга засудили за повторне шахрайство і підробку документів. Відзначається, що єпископ покинув Россії ще у далекому 1990-х роках та представив астралійській владі підроблений диплом лікаря, який дозволив йому влаштуватись на роботу.

Проте ще до переїзду колишнього диякона Тульської єпархії засудили у радянському союзі до трьох років ув'язнення за розбещення неповнолітніх, проте вже через рік його достроково звільнили.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Трохи згодом єпископ змінив ще декілька церковних юрисдикцій, серед яких була й українська. Після чого він емігрував до Австралії, де смінив ім'я та став пастором однієї з місцевих церкв.

Разом з тим варто відзначити, що Константинополь прокоментував рішення Синоду про скасування архієпископства РПЦ в Західній Європі, прийняте у вівторок, 27 листопада.

У повідомленні сказано, що рішення стосується тільки оптимізації внутрішньоцерковного управління і не містить ніякої політичної складової.

"Не варто робити сенсацію з виключно внутрішнього рішення, яке стосується деяких структурних змін. Це було зроблено виключно для зручності громад і не містить ніякої політичної складової", - повідомило джерело.

У цій архієпископії "не було Томосу в повному сенсі цього слова", йдеться в заяві.

"Було рішення, прийняте в 1931 році, що стосується громад, які сформувалися з емігрантів після революції 1917 року. Тепер кожна громада може звертатися безпосередньо до єпископа Константинополя, який опікується дану територію ... Це, скажімо, такі ж громади як громади УПЦ в Канаді", - підкреслили у Вселенській патріархії.

Крім того варто відзначити, що у Священному Синоді Вселенського Патріархату прийняли рішення в Західній Європі розпустити Архиєпископство РПЦ. Даним рішенням скасовується Патріарший Томос 1999 року.

"З джерел ми дізналися, що Священний Синод Вселенського Патріархату зібрався сьогодні на Фанарі. Вони тільки що вирішили розпустити Архиєпископство російських православних церков у Західній Європі, скасувавши Патріарший Томос 1999 року. Офіційна заява з подробицями з'явиться незабаром!", - наголошується в повідомленні видання.

Нагадаємо, московські попи "повсідалися" в українських церквах, вимагають прописку.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські попи додали масла у пекельний скандал із Почаєвською лаврою.

Також "Знай.ua" писав, що Філарет назвав дату Об'єднавчого собору, крах РПЦ - неминучий.

Розкол РПЦ і Константинополя: що говорять православні?