Британська асоціація споживачів Which? заявляє, що в багатьох смартфонах реальна автономність нижче тієї, яку вказують виробники. Особливо це стосується Apple і HTC. Втім, нічого дивного, адже кожен з виробників хоче продати якомога більше своїх пристроїв, і вдаються до різних лазівкам, щоб завищити характеристики пристроїв.

Наприклад, iPhone XR, заряду якого повинно вистачити на 25 годин розмов, протримався всього 16 годин 52 хвилини. В залежності від умов, результат виявився на 18–51% менше максимального заявленого. Це означає, що ваш смартфон буде працювати без підзарядки набагато менше часу, а іноді на 50 відсотків.

З HTC ситуація трохи краще: в середньому, смартфони працюють на годину менше заявлених 20,5 годин. При цьому досліджувані моделі представники Which? не вказали.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Apple і HTC відразу ж відреагували на це і дорікнули асоціацію споживачів у тому, що вони не розповіли про умови тестування: скільки тестів провели, була використана для дзвінків мобільний зв'язок або Wi-Fi, які програми працювали, яка встановлена прошивка і т. п. Втім, це може бути і правдою. Не виключено, що постійне оновлення системи може зменшить час автономної роботи.

Нагадаємо, що в мережі показали флагманський смартфон Redmi X. Варто відзначити, що девайс отримає топовий на сьогоднішній день Snapdragon 855, а також непогану камеру. Зазначимо, що смартфон показали на постері фільму з Залізним людиною, що трохи здивувало публіку. Коли апарат з'явиться на прилавках - невідомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple запатентувала нову технологію для вже існуючої захисту Touch ID. По суті, це сканер відбитків пальців, який був запатентований яблучної корпорацією. Apple не планує відмовлятися від цієї технології, і далі використовуватися її в смартфонах і планшетах компанії.

Знай.uа писав, що бюджетник Motorola Moto Z4 показали з усіх сторін на якісних рендерах. Втім, топових характеристик від нього очікувати не варто, адже цей девайс явно буде з бюджетників. Навіть сканер відбитків пальців розмістили на задній панелі. Це означає, що виробники вирішили заощадити, і не впроваджувати сканер під сам екран.