Хелі-скі – різновид гірськолижного спорту, суть якого полягає в спуску по недоторканим людиною сніжних схилах, розташованим далеко від підготовлених трас. Для підйому до відправної точки використовується вертоліт, що дозволяє знаходити різні варіанти для спуску в екстремальних умовах.

4 міфу, пов'язаних з хелі-скі:


1. Цей спорт підходить тільки для професіоналів

Багато сноубордисти і лижники вважають, що вони недостатньо гарні для хелі-скі, і цей спорт підходить тільки для справжніх профі. Припиніть в собі сумніватися. Хеліскі підходить абсолютно для всіх: підлітків, дорослих і навіть дідусів з бабусями. Все, що від вас вимагається, - вміти кататися не тільки на протоптаних трасах, комфортно почувати себе на лижах і мати якісне спорядження. Хелі-скі має кілька рівнів складності. І ви можете вибрати будь-який з них.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

2. Хелі-скі – розвага виключно для хлопців

Звичайно ж, хеліскі – досить складний вид спорту. Але в Новій Зеландії, як і в інших країнах, з легкістю можна зустріти любительок екстриму, які обожнюють підкорювати незвідані схили. До речі, неподалік від озера Ванака навіть відзначають день дівчат-лижниць.

3. Стрибки здійснюються прямо з літака

Чомусь багато людей думають, що лижники стрибають прямо з літака. Припиніть, це ж не фільм про Джеймса Бонда, спец-агентів або супергероїв. За допомогою літака відбувається пошук місця для спуску. Відправна точка – вершина гори, але ніяк не кабіна літака.

4. Це небезпечно

На Південних Озерах у Новій Зеландії займаються хелі-скі з 1985 року. Тут працюють висококваліфіковані гіди і пілоти, професіонали своєї справи, яким ви можете довіритися. Звичайно ж, від природи можна чекати чого завгодно. Але досвідчені спортсмени та інструктори зробили все, щоб спуски були максимально безпечними.

Якщо ви вирішили зайнятися хелі-скі, не варто вірити в міфи і сумніватися у своїх силах!

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", існує 5 простих способів подорожувати спонтанно.