Перед тим, як відправитися в довгоочікувану відпустку, необхідно виконати кілька пунктів:

Повідомте ваш банк про поїздку

Іноді на кордоні мандрівників просять надати виписку з банку, тому краще подбати про це завчасно. Крім того, це допоможе вам переконатися в тому, що ви зможете використовувати свої кошти в іншій країні.

Зв'яжіться з оператором вашої мобільної мережі

Ви можете встановити тариф, який передбачає оптимальне здійснення дзвінків, надсилання смс-повідомлень і використання мобільного Інтернету за кордоном.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ще раз перевірте всі бронювання

Ніколи не буде зайвим переконатися в тому, що ви точно забронювали номер у готелі або апартаменти, купили квиток на потрібні рейс або взяли в прокат автомобіль на потрібну дату. Адже нікому не потрібні сюрпризи на стійці реєстрації або при заселенні в номер / квартиру. Про всяк випадок роздрукуйте всі електронні підтвердження, а також зберегти їх у вашому смартфоні.

Перевірте свої рахунки

Якщо ви відправляєтеся в далеку подорож, переконайтеся в тому, що всі кредити, комунальні та інші щомісячні рахунки будуть виплачені вчасно.

Перевірте погоду

Це може здатися очевидним, але багато мандрівників дійсно про це забувають. Метеорологи теж можуть помилятися. До того ж, погода буває дуже непередбачуваною. Тому перед поїздкою знову ще раз подивитися прогноз погоди і зібрати речі відповідним чином.

Подбайте про швидкопсувної їжі

Навряд чи по приїзду ви захочете знайти у своєму холодильнику зіпсовану їжу. Тому вам слід про це подбати. Також варто винести сміття, очистити раковину і посудомийну машину.

Залиште маршрут другу чи родичу

Щоб перестрахуватися, повідомте близьку людину про те, куди і на який час ви їдете. Залиште необхідні контакти.

Ці пункти можуть здаватися очевидним, але, як показує статистика, іноді про деяких з них забувають.

Портал "Знай.uа" розповідав про варіанти романтичних подорожей в Індію

Як повідомлялося, існує безліч переваг подорожі з ручною поклажею

Нагадаємо: як скласти гардероб для подорожі