Відтепер вільне місце у валізі можна використовувати з користю. Крім того, у подорожі ви не зможете не тільки відпочити, а й заробити.

Це стало можливо завдяки української компанії TravelPost, яка була заснована у травні 2018 року. Ідея створення виникла ще в 2017 році. Тоді знайомому засновника сервісу Львова Ярослава необхідно було доставити невелику органічну посилку за кордон – 100 грам зерна. Жодна з існуючих на той час компаній не погодилася доставити посилку, адже ніхто не хотів перевозити зерно, ще й в такій кількості.

З-за цього могла зірватися важлива угода. Вирішити проблему допоміг чоловік, який збирався відправитися у відпустку в той же місто, куди потрібно було доставити посилку. Він без проблем погодився допомогти. Саме ця ситуація з життя і наштовхнула Ярослава на створення програми, завдяки якому мандрівник зможе доставляти посилки, якщо в його багажі буде вільне місце.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Цей сервіс – так звана альтернатива традиційної пошти, яка буде працювати практично у всіх країнах світу. Деякі навіть називають його BlaBlaCar для посилок. Суть сервісу – в тому, що будь-який мандрівник може виступити в ролі постачальник або відправника певної посилки. Це навіть нагадує популярний спосіб передачі речей або продуктів через водіїв маршруток або провідників.

У додатку можна вибрати одну з ролей – відправник або кур'єр. Ви можете знайти людину, якій доставите посилку за певну винагороду. Або ж, навпаки, він принесе її для вас. Знайти потрібну людину досить просто. Необхідно лише завантажити додаток TravelPost, що з легкістю можна зробити на iOS і Android, зареєструватися в ньому і вказати потрібні параметри (дату, місто, транспорт, вага і габарити посилки). Сервіс автоматично видасть вам підходящі варіанти. Варто відзначити, що додаток ніяк не втручається в домовленість між кур'єром та відправником і не встановлює розмір винагороди. Все це вирішується індивідуально в особистому чаті.

Розробники програми акцентують увагу на тому, що вони не збиралися створювати чергову службу доставки. Вони мріяли про міжнародному співтоваристві, яке буде пов'язувати мандрівників і допоможе їм вирішити проблеми з доставкою, порадувати далеких родичів, друзів і навіть виконати мрію.

Раніше "Знай.uа" розповідав про додатки, які допоможуть спланувати подорож

А також про способи заощадити в подорожі на їжі

Як повідомлялося, названа країна з найвищою тривалістю життя