З кожним роком все більш популярними і затребуваними стають капсульні готелі. Це сучасний футуристичний варіант, який не має аналогів. Все вірно, мова йде про модульних готелях, як би дивно це не звучало.

У подібних готелях ви орендуєте не просторий номер з ванною кімнатою, як у популярних готелях, і не ліжко, як в хостелі, а саму справжню капсулу. Вона оснащена виключно найнеобхіднішим для комфортного відпочинку: м'якими меблями, місцем для зберігання речей і освітленням. У більш дорогих номерах можуть бути також додаткові меблі та телевізор. У таких готелях туалет і ванна кімната - спільні. У багатьох з них є ще кухня, кафе і навіть спа.

Цей тренд зародився в Японії. Саме тут з'явилися перші капсульні готелі. Вони були оформлені у вигляді маленьких кімнат, які представляли собою невеликі ящики, виготовлені зі скловолокна. Самим першим став готель під назвою Capsule Inn, який відкрився в 1979 році в Осаці.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Звичайно ж, капсульні готелі підходять далеко не всім. Адже багатьом потрібен простір і не всі комфортно себе почувають у маленьких компактних кімнатках, а вже тим більше в капсулах.

Але ці футуристичні готелі мають безліч переваг:

• вони дозволяють заощадити бюджет – капсула коштує набагато дешевше, ніж номер у готелі і навіть місце в хостелі;

• вони забезпечують приватність – погодьтеся, набагато зручніше засинати, прокидатися, читати книгу або просто відпочивати, коли навколо немає ще безлічі ліжок, коли немає неприємних ароматів, шуму і просто незнайомих людей;

• тут все обладнано так, що ви зможете відпочити з комфортом і дійсно виспатися;

• новий досвід – багато мандрівників одразу захотіли випробувати капсули, коли про них дізналися;

• оригінальність і незвичайність – капсули виконані немов вони з майбутнього, вони ні на що не схожі, а це завжди манить і приваблює;

• багато хто переконані в тому, що подібні готелі – майбутнє туризму.

Капсула – це ідеальне місце для бізнес-поїздок, для соло-подорожей, для туристів, які полюбляють в подорожі не сидіти в готелі / хостелі / готелі / квартирі, а гуляти по місту і максимально ним насолоджуватися. Після цікавого насиченого дня капсула стане чудовим місцем для відпочинку і сну.

На порталі "Знай.uа": у Вашингтоні відкривається Антри-Трамп готель

Нагадаємо: як вибрати подорож по знаку зодіаку

"Знай.иа" писав про готелі з видом на зірки для романтичної подорожі