Мешканці Ірану називають столицю країни ніколи не сплячим серцем. Тегеран – один із найбільших міст країни, в якому проживає близько 14 мільйонів чоловік. Це місто – відмінний варіант для мандрівки в будь-який час року. Влітку засніжені гірські вершини дарують прохолоду, а взимку і восени вони захищають від вітру.

У місті розташована безліч іригаційних каналів, садів і парків, завдяки яким піші прогулянки містом дарують виключно позитивні враження. Один із символів Тегерана – галасливі і колоритні східні базари, на яких активність не вщухає в будь-яку погоду. Мандрівники можуть спробувати дотягнутися до блакитних стель Голестанского палацу, дослідити зали величного Музею давньої історії або випробувати захват від шахської скарбниці.

Кулінарні особливості

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Кухня Тегерана порадує вас достатком страв. Практично на кожному кроці міста знаходяться кебабні і різні кафе. Ви можете випити традиційну каву або поїсти в місцевих кахвехане, тобто кав'ярнях. Крім того, в місті є безліч різних закладів, в яких подають страви тайської, італійської, китайської, індійської та турецької кухонь.

Щоб насолодитися чудовими іранськими стравами, вирушайте в ресторани haute cuisine. Обов'язково спробуйте традиційний напій дуг – суміш води і йогурту зі спеціями, сіллю і легким м'ятним ароматом. Він відмінно підходить до кебабу.

Пам'ятки і розваги

Однією з головних визначних пам'яток Тегерана є Національна скарбниця. Тут розташована безліч коштовностей, від яких захоплює дух. В залі представлено і Трон павича, який прикрашають близько 27 тисяч дорогоцінних каменів.

У Музеї сучасного мистецтва можна насолодитися шедеврами Пікассо, Ван Гога, Моне, Матісса, Миро, Далі і інших. Це одна з найбільших і найкращих колекцій західного мистецтва. Здивують вас і величні палаци, які підкреслюють велич і вишуканість імперської Персії. Серед них – Іван е-Тах е-Мармар, Шамс аль-Амарат е-Бадгир, Білий і Зелений палаци, Голестан.

В Тегерані розташовано ще безліч інших визначних пам'яток і музеїв, які неодмінно вас здивують!

Портал "Знай.uа" писав про те, як злітати в Тегеран з Києва за 62 євро

А також про 17-рчну монгольську подорож

Нагадаємо: куди поїхати на Новий рік без візи