Нью-йоркський фотограф Фредерік Лагранж вперше почув про Монголію в дитинстві від свого діда француза, який був звільнений монгольськими солдатами з німецького табору військовополонених в 1945 році. Ця країна зачарувала Лагранжа. Тому він вирішив її дослідити. Чоловік подорожував всіма куточками Монголії протягом 17-річного періоду, щоб сфотографувати пейзажі і сільське життя цієї східно-азіатської країни.

На фото нижче можна побачити монгольську сім'ю біля юрти, розташованої неподалік від озера Юрег.

Лагранж вперше відвідав Монголію в 2001 році: "Країна була саме такою, як я собі уявляв: незайманою, з великими пейзажами, що включають величезні пустелі, величні гірські хребти і, здавалося б, нескінченні зелені рівнини".

Тут зображено озеро Толбо-Нуур, Баян-Улгий, західна частина Монголії.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Алтай, один з перших монгольських друзів Лагранжа, робив самокрутки з газети.

Протягом наступних 17 років після першої поїздки Лагранж здійснив 13 окремих мандрівок у Монголію, кожне з яких тривало по місяцю. Він поставив собі за мету: документування сільського життя з його різноманітними і нерідко суворими порами року.

На фото можна побачити мисливця на бабаків на мотоциклі, недалеко від озера Юрег.

Проїжджаючи через замерзле озеро Хубсугул на крайній півночі країни, Лагранж побачив на льоду двох чоловіків, приблизно в 20 км від берега. "Було раннє ранок, і чоловіки вже були п'яні на дешевої горілки. Вони нам не сказали ні слова. Ми поняття не мали, чого вони чекають".

Зазвичай лід тут досить міцний, що дозволяє переїхати озеро взимку, в тому числі, і в кінці лютого. Але несподівані порівняно теплі вітри змусили його впасти. Тому довелося взяти з собою цю вантажівку.

Гостинні кочівники, яких зустрів фотограф, дозволили йому приєднатися до них на полювання на конях за суркоми. На знімку – пастух, питущий традиційний чай з молока, цукру, води, листя чорного чаю і солі.

У кожному домі Фредеріка і його команду брали з посмішкою. Тут гості нерідко є єдиним способом отримати новини з іншої частини країни.

На фото – дочка пастуха.

Подорожі в Монголії дуже непередбачувані. Люди знають, коли виїдуть, але поняття не мають, коли повернуться. На фото можна побачити мисливця на орлів у села Алтай, Баян-Улгий.

Умови життя в Монголії дуже складні. Тут видно, що сім'я була евакуйована під час заметілі, недалеко від села Ценгель, Баян-Ульгий.

Сімнадцять років відділяють ці дві фотографії Алтаю - час, який потрібно для створення книги, в яку увійдуть 158 зображень. За ці роки Фредерік побачив те, про що мріяв, побував у місцях, які не планував відвідувати. Було багато розчарувань, але завдяки їм у нього з'явилася можливість створити приголомшливі знімки.

Алтай більшу частину свого життя був рейнджером, який захищав район озера Юрег від російських контрабандистів. Його інтенсивне старіння - результат впливу суворої погоди і його любові до монгольської горілці.

"Знай.uа" розповідав про те, як злітати в Тегеран за 62 євро

Нагадаємо: 20 фотографій, завдяки яким ви полюбите Португалію

Як повідомлялося: американський фотограф подолав усі національні стежки