Зоряне небо, чумацький шлях, полярне сяйво, зоряні дощі, галактики і комети завжди привертали фотографів.

У 2009 році Гринвіцька королівська обсерваторія організувала престижний міжнародний конкурс Insight Investment Astronomy Photographer of the Year. Він створений для досвідчених фотографів і новачків, яких приваблює астрономія і захоплює зйомка зірок. У 2018 році надійшло понад 4000 заявок з 91 країни. Вони змагалися в таких номінаціях: Галактики, Наше Сонце, Полярне сяйво, Наша Місяць, Планети, комети і астероїди, Люди і космос, Зірки і туманності, Robotic Scope (фотографії, зроблені з використанням спеціальних телескопів) і окрема номінація для юних фотографів.

Ми підібрали для вас 25 приголомшливих знімків, які були зроблені учасниками конкурсу.

Переможцем став Бред Голдпейнт, автор фотографії, зробленої в штаті Юта над скелями. Знімок із зображенням Чумацького Шляху та галактики Андромеди подарував фотографу 13000$.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще