Калина — унікальне рослина, чиї корисні властивості не поступаються багатьом лікарських засобів. Здавна наші предки використовували калину для лікування широкого класу захворювань. Та й сьогодні червоні ягоди постійно рекомендують представники народної медицини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПлоди калини містять антиоксидантні вітаміни A, E, P, К, Н. В її ягодах містяться багато мікроелементiв: кальцій, залізо, калій, магній, марганець, натрій, молібден, цинк, фосфор, ванадій. За кількістю вітаміну С калинка дасть фору будь-якому лимону.
Червона калина і її кора використовується в лікуванні різних захворювань і станів:
— при застуді знижує температуру,
— згодиться як відхаркувальний засіб при кашлі;
— для профілактики і лікування гіповітамінозу;
— запобігає розвиток алергії;
— знижує артеріальний тиск при гіпертонії;
— нормалізує травлення;
— прискорює виведення токсинів;
— для профілактики онкологічних захворювань;
— посилює нервову систему;
— знижує рівень холестерину в крові,
— зміцнює серцевий м'яз і судини серця,
— її кора застосовується як сечогінний та кровоспинний засіб.
Як приготувати настій з калини:
Спостереження тривало близько 9 років. За цей період 6,7 тисяч учасників опитування померло, а 5,8 тисячі пережили інфаркт міокарда або інсульт.
Як повідомляв портал "Знай.иа" як відрізнити гадюку і від ужа і що робити, якщо вкусила змія.
Також Знай.иа" писав, як розпізнати отруйний гриб і що робити при отруєнні блідою поганкою та iншими отруйними грибами.