Буває відкриваєш очі, дивишся на годинник, а до фатального дзвону будильника кілька хвилин. Так як же організм здогадався розбудити до нас?

Вся справа в гіпоталамусі. Це відділ проміжного мозку, який відіграє роль у життєдіяльності організму. У ньому розташовано супрахiазмотичне ядро, яке стежить за нашими біологічними годинами — інакше звані циркадными ритмами, пише Сһаngе.

Циркадні ритми відповідають за інтенсивність різних біологічних процесів. Зазвичай циркадні ритми прив'язані до зміни часу доби, але організм вміє підлаштовуватися під наші потреби.

Особлива роль у нашому пильнуванні і сон відводиться білку PER1. Знижена концетрація PER1 у крові призводить до уповільнення серцебиття, падіння тиску і температури. Саме ці процеси відбуваються під час сну.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раптове пробудження у відповідь на дзвін будильника не проходить безслідно для організму. Щоб зменшити стрес, організм підлаштовує циркадний ритм вироблення білка PER1 під час пробудження. З часом організм підлаштовується під час пробудження.

Нагадаємо, міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.

Дослідники вивчили вплив бета-гидроксимасляной кислоти, під назвою β-гідроксибутират, на процеси старіння

Також Знай.uа" писав, що нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

В початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.