Часто заходячи в кабінет до гінеколога, в жінках прокидається незрозуміла тривожність, кожне слово лікаря пацієнтка слухає вкрай уважно і в разі найменшої проблеми готова повністю виконувати приписи. Цим багато жіночих лікарів активно користуються.

Так, на зустрічі з журналістами відомий російський гінеколог, кандидат медичних наук Дмитро Лубнін розповіла, у чому пацієнток гінекологи обманюють найчастіше. Вірніше, навіть не обманюють, а всупереч практиці всіх цивілізованих країн продовжують лікувати і заліковувати там, де це абсолютно не треба.

Далі розповідь доктора наведено без змін:

"Переважна більшість гінекологів дуже сильно згущують фарби і залякують своїх пацієнток. Часто після відвідин лікаря жінки виходять з жахом в очах і з одним питанням: за що мені все це, і де я все це могла отримати? Насправді все не так страшно, і половину хвороб, виявлених на прийомі, взагалі лікувати не треба. у пострадянських гінекологів є три речі, над якими сміються в усьому світі: у нас є діагноз "дисбактеріоз", у нас лікують ерозію шийки матки і зберігають вагітність з першого триместру. Цих трьох речей не роблять в жодній цивілізованій країні світу. Ерозія шийки матки - це стан, який намагаються не чіпати ніде в світі, за винятком двох ситуацій. Якщо є поверхневі судини, пошкодження яких під час статевого акту призводить до кровотеч (після статевого акту з'являються кров'янисті виділення). У цьому випадку ерозію припікають.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Другий момент пов'язаний з тим, що розрослий епітелій виробляє занадто багато слизу і жінка скаржиться, що у неї багато звичайних білих виділень. У всіх інших випадках за цим станом спостерігають, проводять аналіз цитології шийки матки, оцінюють шийку - і все.

Припікати всім підряд ерозію не треба, це навіть погано. Річний оборот клінік, що займаються лікуванням ерозії шийки матки, величезний, адже ерозія є практично у всіх жінок. Друге - це нескінченне лікування уреаплазми і мікоплазми. Ці мікроорганізми транзиторні, тобто вони періодично живуть в статевих шляхах як чоловіків, так і жінок. Вони абсолютно безпечні, не призводять ні до безпліддя, ні до викидня, ні до інших ускладнень. Лікують же жорстко, лікують "важкими" антибіотиками широкого спектра дії багато днів і тижнів. Не треба лікувати вірус папіломи людини. Він не лікується. Немає жодного лікарського препарату в світі, який би чинив на нього вплив. А його лікують якимись противірусними препаратами, імуномодуляторами, крапельницями, уколами. Найцікавіше, що переважна більшість цих препаратів взагалі не проходила ніяких серйозних клінічних випробувань, і ніхто не знає, якими будуть наслідки їх застосування".

Нагадаємо, флешмоб "Що не можна говорити чоловікові після сексу" порвав соціальні мережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", європейські фахівці провели дослідження, щоб зрозуміти, яким має бути ідеальне перше побачення.

Також "Знай.ua" писав про те, чого категорично не можна робити на першому побаченні.