Молочний шоколад з фундуком - один з найпопулярніших видів ласощів. Експерти перевірили популярні бренди такого шоколаду і визначили, чи впливає ціна на якість продукту: Dove, Ritter Sport, Munz та Milka.

Найдорожчим в списку виявився шоколад бренду Munz, найдешевшими – Milka.

Абсолютним лідером за сумою балів за смаком шоколаду став Ritter Sport. Це єдиний шоколад, який отримав п'ятірку. Високі оцінки отримали також Dove і Munz. Найменше балів отримав шоколад Fine life через нудотно-солодкий смак. В Milka експерти відчули неприємний післясмак, який може свідчити про недоброякісність.

Найбільше горіхів - в Ritter Sport (28%). Найменше - в зразку Milka - 8%. Якщо говорити про якість самих горіхів, найсвіжішими вони виявилися в шоколаді Munz і Ritter Sport, крім того, в Ritter Sport найменше цукру.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Експерти також зазначили, що всі шоколадки, які тестувались, містять какао більше, ніж мінімально допустимий вміст і чим вказано в маркуванні.

Трансжири можуть бути присутніми в шоколаді за рахунок молочного жиру. Вони містяться в чотирьох зразках в дуже невеликих кількостях. Немає трансжирів лише в Munz.

За словами експертів, при виборі шоколаду потрібно звертати увагу на те, щоб упаковка не була порушеною, а консистенція була тверда і без деформацій. За словами фахівців, якщо ви запримітили "посивіння" шоколаду, потрібно насторожитись адже це вказує на неправильне зберігання продукту, однак на харчову цінність не впливає.

Крім того, якщо в складі виявиться кокосова, пальмова, пальмоядрова олія, то такий виріб не є шоколадом і носить назву "кондитерська плитка".

Нагадаємо, всесвітньо відома інформаційна агенція Bloomberg заявила, що надмірне зростання споживання шоколаду у Росії призвело до величезного дефіциту на рику.

Як повідомляв портал "Знай.ua", протизапальна дiета, до складу якої входить шоколад, червоне вино і пиво, сприяє довголіттю

Також "Знай.ua" писав, вчені стверджують, що надлишок солодощів в раціоні підлітків робить їх більш агресивними.