Всесвітньо відома інформаційна агенція Bloomberg заявила, що надмірне зростання споживання шоколаду у Росії призвело до величезного дефіциту на рику.

Наразі вже відомо, що дефіцит на російському ринку складе близько 50 тисяч тонн.

Крім того у агентстві зазначили, що споживання шоколаду у Росії перевищує норму у як мінімум чотири рази.

"Ми очікуємо подальшого зростання ринку шоколаду в Росії. Це безперечно підвищує світовий попит на какао боби", - заявив менеджер шоколадної компанії Barry Callebaut Массімо Гаравалья.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Також у статті нагадується, що останніми роками в світі спостерігалося перевиробництво какао.

Разом з тим варто відзначити, що прийом вітаміну D не зміцнює кістки і не перешкоджає переломам.

Нове велике дослідження Університету Окленда в Новій Зеландії спростувало усталену думку, що "сонячний вітамін" необхідний для мінеральної щільності кісток.

Медики проаналізували результати 81 дослідження і прийшли до висновку, що існує мало підстав для того, щоб рекомендувати вітамін D для підтримки та поліпшення здоров'я опорно-рухового апарату.

Хоча дослідники не заперечують, що вітамін D відіграє вагому роль у профілактиці рідкісних захворювань, в числі яких рахіт і остеомаляція. Однак це стосується лише тих людей, які живуть в умовах нестачі сонячного світла.

"Наш метааналіз показує, що будь-яка доза вітаміну D не запобігає переломи і не впливає на міцність кісток. Ми вважаємо, що необхідно змінити клінічні рекомендації", — заявив провідний автор дослідження доктор Марк Болланд (Mark Bolland).

Деякі експерти оскаржили отримані висновки, заявивши, що в експерименті брала участь невелика вибірка людей, в чиєму організмі спостерігався дефіцит вітаміну D перш, ніж вони почали приймати добавки.

"Ми повинні дочекатися результатів п'яти поточних випробувань вітаміну D з участю 57 000 чоловік, які завершаться в наступному році або близько того", заявив професор Адріан Мартіно (Adrian Martineau) з Лондонського університету королеви Марії.

Вітамін D зустрічається в певних продуктах харчування: в жирної риби і збагачених молочних продуктах. Рекомендоване щоденне споживання зазвичай становить близько 400-800 МО, але багато експертів кажуть, що цього недостатньо.

Нагадаємо, стало відомо на скільки в Україні подорожчав соціальний продукт.

Як повідомляв "Знай.ua", топ-5 корисних властивостей харчових дріжджів.

Також "Знай.ua" писав, що названо продукти, які підсилюють депресію.

Життя без обману: смертельна правда про шоколад