Багато захоплень є невід'ємною частиною нашого життя. А чи знали ви, що деякі з них можуть бути корисними для фізичного і психічного здоров'я?

Хобі забезпечують повноцінне та ефективне використання нашого вільного часу, ми займаємося тим, що по-справжньому нам подобається, The Medical News Today.

Зараз ми розповімо вам про п'ять захоплень, які не тільки цікаві, а й корисні:

1. Танці — вид вправ

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Це простий і доступний спосіб вправ для більшості людей. Можна обійтися без тренажерів і підходів. Але саме головне — танцювати легко і просто.

Не обов'язково відриватися на рейвах і танцювальних фестивалях, вам вистачить простору власної кімнати і музики. І не думайте, як ви танцюєте — просто танцюйте.

Головне, танці — відмінне кардіотренування, яке покращує серцево-судинну систему, підвищує витривалість і зміцнює кістки і м'язи. Літні люди — не виняток. Правда краще відмовитися від занадто екстремальних рухів.

2. Садівництво корисно для мозку

І хоча багатьом може здатися, що у садівництва багато спільного зі спортом, вирощування різних рослин відбивається на психологічному стані — зменшує ймовірність розвитку деменції на 36%.

Різні дії по витягуванню бур'янів і копання городу нагадують аеробні вправи, які зміцнюють силу, витривалість і гнучкість.

3. Письменство

Не дивуйтеся, письмо покращує пам'ять і сон. Крім цього, дозволяє переосмислити свій досвід.

Одне інтригуюче дослідження, проведене Оклендским университетом, показало, що письмо впливає на швидкість загоєння ран.

Головне ж, що письменство — відмінний інструментом для самовираження.

4. Музика — це панацейя

Створення і прослуховування музики також приносить користь психічному і фізичному здоров'ю.

Музика зміцнює імунну систему, знижує рівень стресу, тривоги і депресії.

5. Домашні тварини лікують душу

Домашнi улюбленці можуть бути відмінними друзями. За деякими дослідженнями, їх присутність у нашому житті знижують: кров'яний тиск, рівень холестерину, рівні тригліцеридів.

Але і саме головне — домашні тварини позбавлять вас від почуття самотності.

Нагадаємо топ-4 поради порноманам від сексолога.

Як повідомляв портал "Знай.uа", унікальний талант Леонардо да Вiнчi може бути пов'язаний з наявністю у генія очного захворювання.

Також "Знай.uа" писав топ-7 простих способів управління стресом.