Діагноз рак асоціюється у людей з неминучим горем – адже немає нічого страшнішого, ніж спостерігати, як повільно згасає близька людина і знати, що медицина безсила. Однак наука не стоїть на місці, і з кожним роком з'являються нові і більш ефективні методи лікування раку. Ті види раку, які ще п'ять років тому означали справжній смертний вирок для пацієнта, сьогодні успішно лікуються завдяки сучасним методикам. Але залишилися ще й рідкісні, особливо агресивні форми і види захворювання, які залишають масу запитань навіть самим просунутим ученим і онкологам. Саме на них зараз сконцентровані зусилля наукового світу в галузі онкології, і вчені приходять до все більш дієвих методик і несподіваних висновків.

Значним успіхом можуть похвалитися співробітники Інституту дослідження онкологічних недуг Dana-Farber в США, пише видання Vladtime. Американським ученим вдалося відкрити ефективний метод боротьби з такими страшними видами онкології як синовинальная саркома і рабдоидные пухлини. Фахівці анонсували створення унікального медичного препарату, покликаного врятувати життя мільйонам людей.

Так, на думку вчених, злоякісні пухлини розвиваютьсячерез комплексу ncBAF, регулює активність частинок, що передають спадкову інформацію. Ця речовина бере участь в "консервації" хроматину, що входить в хромосоми, що складаються з ДНК, РНК і ферментів. ncBAF включає в себе BRD9 і GLTSCR1 – частинки, які неможливо знайти в схожих комплексах. Фахівці навчилися впливати на дані одиниці, і попереджати їхнє розмноження. Ці речовини сприяють розвитку найнебезпечніших онкологічних захворювань. Новий метод дозволить створити ефективні ліки від раку. Однак поки що про кінцеві результати говорити поки рано. Перший крок зроблено, але треба ще створити препарати і перевірити їх дію на практиці.

Як раніше повідомляв Знай.uа, науковці винайшли ліки, що прискорюють зрощення кісток. Завдяки нововинайденому препарату, переломи зростаються вдвічі швидше. Це справжній прорив у медицині, однак клінічні випробування ліків тривають і в широкий доступ воно поки не надійшло. Можливо, незабаром у людей пропаде необхідність місяцями носити гіпс – досить буде полежати тиждень вдома.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про ще один прорив в онкології – віротерапії. Спеціальні віруси як би нацьковують на ракові клітини, це дозволяє добитися ефективних результатів в лікуванні раку.

Також в недавньому матеріалі ми дали відповідь на питання, наскільки ефективні альтернативні методи лікування раку.