Медики розробили препарат, який прискорює загоєння стегнових кісток на 60 % без впливу на навколишню здорову тканину.

Дослідники з Університету Перд'ю преставили речовину (кон'югат дазатініб-аспартат 10, КДА), який використовує цільовой пептид, прикріплений до протипухлинному препарату дазатинибу і сприяє росту нових кісток, повідомляє Science Daily.

Ліки концентруються на поверхні тріщини і прискорюють загоєння і збільшення щільності кісткової тканини.

Дані показують, що процес загоєння, який зазвичай займає вісім тижнів до повного відновлення механічної міцності, скорочується вдвічі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Незважаючи на те, що у багатьох випадках зламаних кісток не потрібна операція, процес загоєння триває досить довго, що може призвести до виникнення захворювань, зниження продуктивності праці, а в деяких випадках навіть до смерті",— заявив автор дослідження Міндін Ван ( Mingding Wang).

Результати клінічних досліджень продемонстрували, що ін'єкції раз на два дні протягом трьох тижнів призводило до 114-процентному збільшенню щільності кісткової тканини і було визнано кращим способом лікування.

Оскільки кровопостачання області перелому часто порушується, очікування тижні або два для стабілізації кровоносних судин до введення КДА не робить негативного впливу на його ефективність або швидкість загоєння.

Введення самого дазатiнiбу (на основі якого створено препарат) призводило до деякого поліпшення швидкості загоєння, однак інноваційнi ліки показали більш високі результати.

Крім того, оскільки дазатініб не виявляє токсичних ефектів на хворих онкологію, медики вважають, що їх препарат буде ще більш безпечним для здорових людей.

Нагадаємо, що потрібно і не потрібно робити при переломах.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.