Не так давно вчені довели, що місяць народження дитини впливає на її розвиток, а значить і на подальше життя. Вся справа в тому, що середовище в перші місяці життя людини надає важливий вплив на її організм, передає Time.

За підсумками дослідження вчені підтвердили, що народжені взимку миші гірше адаптувалися до зміни освітлення з літнього на зимове, що виливалося в більш низький апетит і слабку активність порівняно з побратимами, а народжені влітку чудово звикали до зими.

Весна

У тих, хто народився навесні найвищі показники гіпертимії (загального оптимістичного настрою). Це означає, що такі люди більше за інших схильні розглядати падіння як можливість зльоту. При цьому дослідження здоров'я 52 тисяч людей, народжених у травні, показали, що вони є рекордсменами за клінічною депресією.

Літо

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Літні» люди частіше за інших схильні до перепадів настрою (циклотимією). Крайня стадія цього захворювання - біполярний розлад і маніакально-депресивний психоз (МДП). У той же час легкі перепади настрою можуть вберегти від серйозних «гойдалок» МДП - найнижча захворюваність біполярним розладом зафіксована у народжених в серпні.

Осінь

У народжених восени найсприятливіші світлові умови (і відповідно, низький ризик депресії), вони також рідше страждають біполярними розладами. Варто відзначити, що їх головна проблема – схильність до дратівливості та апатія.

Зима

На жаль, тим, хто народився взимку, пощастило менше за всіх: як ніби недостатньо схильності до депресій і біполярних розладів, у них ще й вище ризик розвитку шизофренії. Однак зимових людей не так легко роздратувати, як осінніх.

Нагадаємо, що від кольору і розміру вашого гаманця залежить те, наскільки він буде сприяти поповненню вашого бюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, важливу роль грає не тільки наше прізвище, дата народження, але і номер мобільного телефону: кожна його складова несе в собі різне навантаження та зміст.

Також портал Знай.uа писав, кому із знаків Зодіаку посміхнеться удача в 2019 році.