Заняття спортом позитивним чином впливають на людський організм. Так було прийнято вважати споконвіку, але далеко не кожен спорт є насправді корисним. Деякі з них дійсно допомагають стати стрункішим, здоровішим, кращим, а інші призводять до хвороб опорно-рухового апарату, серця і взагалі можуть спровокувати передчасне старіння.

Група дослідників з'ясувала, які види фізичної активності дійсно приносять довголіття. У Великобританії під спостереженням знаходилося близько 80 000 літніх добровольців, які регулярно займалися спортом.

Вчені дійшли висновку, що важливий не тільки факт заняття спортом, але і його вид. Ось чому так важливо правильно підібрати відповідний вид фізичної активності. Отримані дані свідчать про те, що кардионагрузки і вправи з власною вагою дійсно роблять організм витриваліший і продовжують життя.

Найбільш корисними видами спорту визнані теніс і бадмінтон. Завдяки тому, що спортсмени постійно перебувають у русі, у них постійно активно працюють серце, легені і м'язи. Види спорту та ігри, де використовується ракетка, більш ніж наполовину (а саме на 56%) знижують ризик смерті від серцево-судинних захворювань. Такими показниками не може похвалитися жоден вид спорту.

Крім того, вчені високо оцінили вплив на людський організм плавання та аеробіки. Хто вибрав улюбленим заняттям басейн або нескладні аеробні навантаження, той на 27-28% менше схильний до ризику інфаркту або інсульту. А любителі велоспорту здоровіше неспортивних людей на 15%.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще


Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа", існує 5 простих способів уникнути крепатури.

Крепатура, загалом, справа корисна. Тупий біль і певне "здерев'яніння" в м'язах після тренувань з незвички говорить про те, що ви позаймалися спортом не даремно, і тепер ваша м'язова тканина "здивована" і адаптується до навантаження, а ваш кровообіг став краще. Круто, але як бути, якщо крепатура заважає працювати і вести нормальний спосіб життя? Як позбутися від неприємних відчуттів, читайте у нас.

Нагадаємо, що в Книгу рекордів Гіннеса потрапила найстаріша повія в світі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що чоловік прикинувся, що втратив пам'ять, але історія в браузері його видала.

Знай.ua також писав про 99-річну жінку, яка за 3 роки пошила 840 комплектів для африканських дітей.