Нове дослідження Портлендського університету показало, що призначення на посаду менеджера може нашкодити відносинам в сім'ї і призвести до нервового виснаження.

За словами психологів, керівні пости — палиця о двох кінцях. З одного боку, ви ростете в професійному плані, як і ваш рівень доходів; з іншої — ви частіше втомлюєтеся, а проблеми і затримки на роботі призводять до скандалів в сім'ї, повідомляє Science Daily.

Дослідники поспілкувалися з понад 2000 менеджерами і встановили, що більшість респондентів скаржаться на брак часу і "перегорання" після призначення на цю посаду.

Один з авторів дослідження Шарлотта Фрітц (Сharlotte Fritz) заявляє, що авторитет і свобода, які з'являються з отриманням управлінської посади, призводять до збільшення задоволеністю роботою. Але, з іншого боку, людям доводиться справлятися з більшим навантаженням, вони пропускають перерви та обіди, а іноді і вихідні. В результаті чого менеджери відчувають більш високий рівень виснаження; у них виникає більше конфліктів у сім'ї.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що інше дослідження показало: співробітники повинні забувати про роботу у вільний час, це важливо для їх благополуччя і зменшує ймовірність "перегорання".

Доктор Фріц рекомендує компаніям не тільки реструктурувати роботу менеджерів, а також не забувати про те, що будь-яка людина має право на відпочинок від своїх професійних обов'язків.

"Організації повинні заохочувати менеджерів, щоб ті на час забували про роботу: не перевіряли щосекунди електронну пошту, проводили час зі своїми сім'ями або займалися улюбленими хобі", — заявила фахівець.

Експерт вважає, що компанії повинні усвідомити, що заміна або лікування хороших фахівців обійдуться їм набагато дорожче.

Нагадаємо, стресові події, що виникають ввечері, вивільняють менше гормону стресу, на відміну від ранкових переживань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошими в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.