Микола Амосов - геніальний український лікар. Саме він почав першим робити операції на серці. Однак слава прийшла до нього, коли він видав свої книги про здоровий спосіб життя. Микола Амосов осоновоположник системного підходу до здоров'я. Ми виділили топ-7 його порад, які змінять ваше життя в кращу сторону.

1. Лікарі - це зовсім не про здоров'я. В першу чергу, варто дбати про себе самому.

Безперечно, лікарі можуть вилікувати різноманітні хвороби та врятувати життя. Оданак для того, аби не потрапляти на прийом до лікаря взагалі варто розуміти, що вся відповідальність за наше здоров'я лежить на нас. Варто постійно займатися спортом та їсти здорову їжу. На стан організму надвичайно позитивно впливає біг та фізичні навантаження з гантелями.

2. Потрібно систематично займатися спортом, загартовуватися та відпочивати.

Здоров’я – це "резервні потужності" органів людини. Ці "потужності" не зможе дати жоден лікар. Їх можна досягнути лише завдяки тренуванням. Щоб не хворіти на застуду, потрібно привчати себе до холоду. Для початку підійде контрасний душ. А також варто не забувати про відпочинок для відновлення сил.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

3. Дрібних хвороб не уникнути.

Погана екологія та зовнішні шкідливі фактори призводять до погіршення стану організму. До цього всього додається стрес і шкідлива їжа, що в комплексі може призвести до підхоплення якоїсь інфекції. Іноді також трапляються вроджені хвороби. Однак серйозні хвороби більше залежать від нашого стилю життя.

4. Збільшення резервів організму повинно бути розумним.

Це означає поступове, але наполегливе підвищення сил. Все це можна описати за допомогою трьох пунктів: їжа з невеликою кількістю жирів, фізкультура та управління психікою. Саме останній пункт є, мабуть, найважливішим. Потрібно вміти опановувати свої емоції та налаштовуватися на позитивні думки.

5. Люди хворіють через лінь.

Думаю, що 90% людей на планеті були б здоровими, якби дотримувалися правильного способу життя. Але, на жаль, режим вимагає сили волі, а її багатьом не вистачає. Варто корисні звички зробити способом життя.

6. Лікарів потрібно обирати уважно.

Є багато хороших лікарів, однак трапляються також не професіонали. Тому потрібно звертати увагу на компетентність лікаря, відгуки інших пацієнтів та досвід. Майте на увазі, що більшість легких хвороб проходять самі, лікарські зілля тільки супроводжують природному одужанню.

7. Якщо вам пощастило знайти "свого" лікаря - звертайтеся лише до нього.

Пам’ятайте, що лікар – це більше, ніж просто фахівець. Його вказівки варто дотримуватися і не вимагати від нього зайвих ліків, про які від сусідок дізналися.

І на закінчення: щоб бути здоровим, потрібна сила характеру та вміння знайти баланс між лікарями та здоровим способом життя.

Нагадаємо, що з наступного року в Україні будуть безкоштовними деякі діагностичні та лікувальні послуги.

Раніше Знай.ua повідомляв, що експерти розповіли, що їсти і пити у новорічну ніч, щоб уникнути колапсів зі здоров'ям.

Також портал Знай.ua писав, що українцям показали правильне і економне меню.