Польські вчені з компанії СoolTec розробили пристрій охолодження яєчок, яке допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Інноваційний гаджет CoolMen прикріплюється до пояса. Чоловіки повинні носити пристрій близько 12-16 годин на день протягом місяця, щоб збільшити кількість сперматозоїдів, повідомляє Daily Mail.

Справа в тому, що для оптимального вироблення сперми сім'яники повинні бути на один-два градуси холодніше, ніж температура тіла людини, але щільна одяг, сауни і ноутбуки можуть негативно впливати на температуру.

Вартість CoolMen становить близько $304. Пристрій підключається до смартфону користувача, що дозволяє здійснювати моніторинг температури в режимі реального часу. В даний час гаджет проходить клінічні випробування.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Недавні дослідження показують, що кількість сперматозоїдів у всьому світі різко падає — вважається, що чоловіки, які живуть у західних країнах, мають майже на 60 % сперматозоїдів менше, ніж 40 років тому.

Причиною зниження народжуваності вважають шкідливий спосіб життя, що включає куріння, погане харчування, ожиріння, вплив пластику і малорухомість.

Порушення у виробництві сперми найчастіше пов'язані з підвищенням температури яєчок, яке призводить до загибелі клітин, з яких утворюються сперматозоїди.

Фірма стверджує, що близько половини випадків безпліддя пов'язані з низькою якістю сперми, а охолодження яєчок допоможе збільшити кількість сперматозоїдів за кілька тижнів.

Також розробники кажуть, що пристрій може лікувати варикоцеле — розширення вен сім'яного канатика, яке призводить до безпліддя.

Отримані дані можуть бути використані лікарями для пошуку можливих проблем при зачатті і вказують на інші відповідні методи лікування безпліддя.

CoolMen можна непомітно носити під одягом. Пристрій виготовлений з легких, гнучких матеріалів, щоб уникнути травм.

Нагадаємо, азооспермія призводить до передчасної смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Також "Знай.uа" писав, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.