Американські медики працюють над створенням нового засобу контрацепції для чоловіків.

Національні институти охорони здоров'я США набирають добровольців для випробування гелю "NES/T", повідомляє Daily Mail.

У засобі міститься два гормону — прогестин і тестостерон. Гель наноситься на плечі і спину чоловіка.

Прогестин, який, до речі, зустрічається у багатьох гормональних жіночих протизаплідних засобах, природним чином блокує дію чоловічого гормону, тестостерону, утримуючи насінники від виробництва сперми.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Однак тестостерон також відіграє важливу роль в фізичних особливостях і в сексуальному потязі, тому в гелі міститься аналог гормону.

Для свого випробування дослідники сподіваються набрати 420 пар, щоб випробувати гель в якості єдиного протизаплідного засобу. Дослідження триватиме близько року.

Спершу чоловіки будуть наносити гель щодня протягом чотирьох тижнів і дванадцяти тижнів, щоб перевірити їх рівень переносимості компонентів , що містяться в гелі.

Весь цей час добровольці будуть здавати зразки сперми на перевірку активності сперматозоїдів.

Якщо за цей проміжок показники плодючості зміняться в кращу сторону, то медики будуть рекомендувати гель на рівні з іншими гормональними протизаплідними препаратами

В даний час єдиними схваленими чоловічими контрацептивами вважаються презервативи або вазектомія — хірургічна стерилізація.

Слід зазначити, що методів контрацепції для жінок набагато більше, але багато з них можуть мати серйозні побічні ефекти, наприклад екстрені протизаплідні.

"Безпечний і високоефективний метод чоловічої контрацепції дозволить задовольнити потреби суспільного здоров'я", — підсумовує дослідник Діана Бліт (Diana Blithe).

Нагадаємо, знижений сексуальний потяг жінок після настання менопаузи можна збільшити з допомогою тестостеронового гелю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що постоянный стресс на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.