Вчені Університету Індіани з'ясували що пиво викликає найсильніше звикання з усіх алкогольних напоїв. Це пов'язано з тим, що пиво діє на організм як найсильніший "дофаміновий стимулятор".

Про це йдеться в результатах дослідження Медичної школи Університету Індіани.

Вчені провели експеримент, в якому брали участь 50 чоловіків різного віку, які вживали різні спиртні напої. Виявилося, що після вживання пива в кров викидається найбільшу кількість дофаміну - нейромедіатора, також відомого як "гормон задоволення".

Регулярні сплески дофаміну викликають у людей залежність - вони починають хотіти те, що змушує організм виробляти якомога більше дофаміну. Таким чином, вживання пива може стати головним чинником розвитку алкоголізму.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак пиво - не єдиний алкогольний напій, який швидко викликає звикання. Вчені пояснили: чим більше в алкоголі супутніх хімічних сполук, тим він важче для переробки організмом.

Тому вони з'ясували ряд найшкідливіших і згубних для організму алкогольних продуктів - це, на їхню думку, алкогольні коктейлі з безліччю інгредієнтів, шампанське і лікери.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те, що 6 лютого, приблизно о 16:00, в поліцію надійшла скарга на жінку, яка серед білого дня на проспекті Курському була п'яною з малолітньою дитиною. Очевидці звернули увагу на те, що плаче дитина просив погодувати її і відвести додому, оскільки він замерз. Прибулі інспектори виявили горе-матір з 7-річною дитиною. Спілкуючись з матір'ю, патрульні виявили, що вона п'яна.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що деякі алкогольні напої роблять позитивний вплив на стан шкіри людини. Головне - не переборщити. Експерти склали список напоїв, які зроблять вас на кілька років молодше, повідомляє Politeka.

Також інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв: "Всі знають про шкоду алкоголю на здоров'я людей. Деякі види спиртних напоїв можуть бути навіть корисними, звичайно, якщо вживати їх в помірній кількості. Ром є не тільки улюбленим зимовим напоєм для багатьох, але і славиться антибактеріальними властивостями. Для боїв з ушкодженнями на шкірі і прищами фахівці радять розбавляти ром в пропорції 1 до 2 з простою водою і прикладати до проблемних місць. Через 5 хвилин компрес слід зняти і вмитися. "