У природі існує безліч антидепресантів, які можуть замінити дорогі, а іноді навіть шкідливі таблетки. Здебільшого, такими антистресовими продуктами є ті, які містять багато вітаміну D. Як повідомляє replyua.net, вчені розповіли, які саме продукти будуть найбільш ефективні в боротьбі з депресією.

Вітамін D

Для встановлення даного факту було проведено 16 досліджень. Участь у них взяли 45 тисяч добровольців. Варто зазначити, що більшість з них страждали від клінічної депресії. У всіх інших було діагностовано наявність депресивного стану. Також в учасників досліджень дізналися, який спосіб життя вони воліють вести. Після цього деяких добровольців попросили перейти на здорове харчування. Згодом стало відомо, що такі зміни позитивно позначилися на стані психічного здоров'я учасників дослідження.

Правильний вибір

Найбільший ефект спостерігався у тих, хто повністю відмовився від фаст-фуду і жирної їжі. Серед "продуктів-антидепресантів" варто окремо відзначити наступні: банан, шоколад, вівсянка (як не дивно), перець "Чилі", сир, лосось і насіння. Саме ця "фантастична шістка", згідно з даними дослідження справила самий відчутний ефект на учасників експерименту. Варто зазначити, що позитивний ефект на моральне і фізичне здоров'я зробив введення в раціон продуктів, багатих клітковиною, а також достатньої кількості овочів і фруктів. Лідерами по боротьбі з депресією, серед учасників експерименту стали ті, хто паралельно почав займатися спортом і змінив спосіб життя. Хоча, варто зауважити, що зміни в способі життя більший ефект справили на прекрасну половину людства.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Три головних ворога фігури: які ранкові звички заважають схуднути

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дієта "здорової людини" підкорила весь світ: яким має бути правильне меню

Також "Знай.ua" писав, Всього три хвилини в день і ваші ніжки будуть неймовірно стрункі: зірковий тренер розкрила секрет