В Херсоні було зареєстровано чотири випадки зараження рідкісними видами паразитів. Довжина вилучених гельмінтів досягала 17 сантиметрів. Про це повідомляє прес-служба Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ.

У повідомленні йдеться, що з рідкісних видів гельмінтів зареєстровано чотири випадки дирофіляріозу в Херсоні. Всі випадки місцеві, а зараження виникли внаслідок укусів комарів. Варто відзначити, що паразити перебували в скроневій області голови й в руках.

В лабораторному центрі розповіли, що хворі зверталися за медичною допомогою самостійно з такими скаргами: наявність пухлини, біль, печіння, почервоніння, свербіж і пересування паразита під шкірою.Після того як їх прооперували з'ясувалося, що довжина віддалених гельмінтів сягала від 10 до 17 див.

Медики повідомили, що протягом минулого року в Херсонській області було обстежено на паразитів 218 тис. чоловік ( а це понад 20% населення), з яких 2068 пацієнтів виявилися заражені 12 видами глистів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Медики зазначили, що показник захворюваності на 100 тис. населення - 194,9 проти 204,6 в 2017 році при середньому по країні 235,7. У 91,5% виявляли ентеробіоз (найчастіше у дітей – 83%).

Нагадаємо, що пухлини замість ніг: молода дівчина все життя страждає від вродженої аномалії.Двадцятивосьмирічна Карина Родини (Karina Rodini) страждає від нейрофіброматозу, з-за якого вона не може працювати, знайти собі хлопця або навіть вийти на вулицю, пише Daily Mail.

Нещодавно "Знай.uа" повідомляв, що страшне захворювання вже у Києві: укус комара може занести паразита, який зросте у вас під шкірою.Останнім часом у Київській області спостерігаються випадки захворювання, небезпечного для життя людини. Лікарі ветеринарних клінік зафіксували аномальні звернення потерпілих від дирофіляріозу, на який раніше хворіли тільки тварини.

"Знай.uа" генетики навчилися лікувати страшне дитяче захворювання.Діти, народжені з понтоцеребеллярной гіпоплазією, часто не доживають до одного року.Тому що немовлята, які страждають від рідкісної аномалії мозку, насилу рухаються, живляться і навіть дихають, повідомляє Science Daily.