Нині батьки все частіше б'ють на сполох, адже діти проводять дуже багато свого часу за екраном телефона чи комп'ютера. Однак чи спраді це погано впливає на зір? Чи може морква якимось чином впливати на зір людини? Чи можна зупинити погіршення зору за допомогою гімнастики?

Ці та інші найпопулярніші міфі про зір розвіяла офтальмолог Людмила Панюшкіна, пише видання "24". Пропонуємо вам дізнатися 10 найбільш поширеніших тверджень про зір, які є міфом.

1. Окуляри псують зір. Щойно ви почнете носити окуляри – зір погіршиться.

2. З віком зір "мінус" перетворюється на "плюс".

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

3. Хворим на глаукому можна розширювати зіниці, мити підлогу і ходити в кіно.

4. Лазерну корекцію зору можна робити тільки після пологів.

5. Зупинити прогресування короткозорості можна за допомогою апаратного лікування, гімнастики для ока, голковколювання, тощо.

6. Телевізор псує зір.

7. Якщо болять очі, треба перевірити внутрішньоочний тиск.

8. Народжувати з короткозорістю високим ступенем самостійно не можна.

9. Причина рецидивуючого халазіону – проблеми з шлунково-кишкового тракту, дисбактеріоз, глисти, тощо.

10. Для профілактики проблем із зором необхідно приймати вітаміни, їсти чорницю, моркву, тощо

Нині проблеми з зором мають близько 300 мільйонів людей у світі. З них 43% – в тому числі 12 мільйонів дітей – мають порушення рефракції: короткозорість (міопія), далекозорість (гіперметропія) та астигматизм.

Одна з реальних причин порушення зору – генетика. Фізіологічна причина короткозорості –неправильний розмір очного яблука та дефекти системи фокусування.

Нагадаємо, що Євген Комаровський поставив крапку в суперечках про вакцинацію дітей від грипу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв: "Як худнути швидше: експерти розкрили секрет ідеального тренування".

Також портал "Знай.uа" писав, що нейрофізіолог Бижан Шаропов зробив сенсаційну для пересічної людини заяву і розвінчав популярний міф про мозок.